Tikrieji Čeliabinsko meteorito išmatavimai: 19 m skersmuo ir 12 tūkst. tonų masė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

salemas5 2013-11-07 20:58
ir visa tai nustate is nuolauzu ir vaizdo irasu O___O idomu jie galetu pasakyti mano ugi ir svori is mano sudo sudeties ?
vanduo4 2013-11-07 22:09
Na matai, jie nustate kuno chemine sudety, o tai leidzia spresti kokia temperatura reiktu pasiekti, kad jis sprogtu. Veliau yvertinus kokio mazdaug galingumo sprogimas buvo, galima galvoti apie kuno mase. O kai mase aiski, tada jau nesunku spresti apie kuno dydy. Kazkaip tai taip viskas nuosekliai Jie juk turi duomenu kokiu greiciu skriejant atmosferoje kokios temperaturos pasiekiamos. Tad galima spresti ir apie kuno greity. Tuo labiau panaudojus daug vaizdo yrasu ir pagal mastely sulyginus rezultatus galima spresti apie sprogimo auksty ir vel gryztama atgal prie temperaturu. Viskas sudedama y kruva ir kazka gauna. .... Deja is tavo sudo butu galime spresti apie tavo sveikata, mityba, amziu, yprocius bei to meto fizine bukle. Galbut ir yvertinus sudo sudety ir jo pasklidima ant zemes, galima spresti is kokio aukscio jis krito ir issiteske, o tada jau ir tavo ugis ne tokia ir didele problema. O del svorio - sito nezinau. Gal velgi antsvory turinciu zmoniu ismatos kazkuo skiriasi nuo sportuojanciu zmoniu, o tai jau leistu spresti apie svory. Bet visam tam reikia labai daug isorines informacijos ir jos analizes. Zodziu daug kas ymanoma.... Klausyk, o kaip jie gali pasverti zvaigzdes arba netgi visata, kurios ribu jie niekada nera mate? Va cia tai issukis. Cia panasiai, kaip vieni teoretikai sklebia, kad visata pleciasi, nes nuo tolimu zvaigzdziu sklindancios bangos yra raudonos (ilgos bangos. trumpos bangos matomos melynai - vadinasi kunas arteja). Taciau kiti teoretikai teigia, kad bangos keicia ilgy del tarpgalaktinio poveikio, tad cia niekas nesiplecia... Galvoka ka nori. Galbut zeme yra plokscia ?
backsoon 2013-11-07 22:23
Na jei 19m skermens ir jau 27-41 karto viršija Hirosima tai tikrai būtų įdomu jei nukristų 100m+ ir nesuskiltų į mažytes daleles, pasekmės būtų pakankamai didelės, bet bent įdomu. O gal 1km+...Uch