Išmaniuoju telefonu valdomas elektroninis tarakonas sulaukė vabzdžių mylėtojų priekaištų  (6)

JAV bendrovė „Backyard Brains“, sukūrusi „elektroninę kuprinę“, kuri leidžia valdyti tarakoną mobiliąja programėle, sulaukė kritikos dėl žiauraus elgesio su šiais vabzdžiais. O bendrovės atstovai ginasi, kad išradimas skirtas vaikus sudominti neuromokslu, praneša bbc.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam, kad „elektroninė kuprinė“ veiktų, tarakonai turi būti dedami į ledinį vandenį, o vėliau švitrinis popierius naudojamas pašalinti susidariusią vaško dangą nuo vabzdžių galvos kiauto. Tuomet elektrodo jungtis ir elektrodai klijuojami prie tarakono kūno, o su adata praduriamas tarakono kūnas ir į jo vidų įkišamas laidas. Vėliau nukerpamos tarakonų „antenos“ ir įdedami elektrodai. Signalus tarakonai gauna per mobiliojo telefono programėlę ir vartotojas, spausdamas mygtukus, tarakoną gali valdyti tai į kairę, tai į dešinę. Šis prietaisas sulaukė vabzdžių mylėtojų ir gyvūnų elgsenos specialistų kritikos. Vienas jų – Jonathanas Balcombe'as, aiškino, kad tarakonai yra žalojami, kol vyksta jų „paruošiamieji darbai“.

„Jeigu būtų pastebėta, kad studentai per padidinamąjį stiklą degina skruzdėles ir vėliau būtų pažvelgta į skruzdėlių audiniams padarytą žalą, kaip būtų sureaguota?“, – klausė jis.

Tačiau tarakoną sukūrusi bendrovė aiškina, kad penktadalis pasaulio netrukus turės neurologinius sutrikimus, kurių išgydyti, bent jau kol kas, neįmanoma, o šis įrenginys leidžia atlikti tyrimus ir leidžia vaikus sudominti neuromokslu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (6)