„Open-Source Lab“: vadovas mokslininkams, kaip patiems pasigaminti laboratorinę įranga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2013-11-26 12:15
Liuks, reikės paskaitinėt Beje, yra žmonių, kurie taip pat kuria OSS ir HW laboratoriniam eksperimentams - .
lape 2013-11-26 13:26
Pabandyk kokiam moksliniam straipsny nurodyti, kad naudojai savo sukurta įranga tai publikacijos nebematysi. Būtinai reikia naudoti rimtų firmų, brangiausius prietaisus. Nors jie iš kinietiško šūdo padaryti, lūžta ir perdeginėja, bet pats negali nieko daryti - reikia sertifikuotų specialistų, kitaip tavo duomenys "nebus tikri". Šiuolaikinis mokslas, ne mokslas, o biznis aplipęs visokiais parazitais - vadybininkais ir administratoriais. Ir niekas tau neleis - paimti ir pasidaryti prietaisą, nes iš kart krūva parazitų netenka savo procentų.
Shinigami 2013-11-26 16:32
Netiesa. Yra daug ir įvairių žurnalų kurie net išgalvotus tyrimus spausdina. O jei čia pateiksi su savo paties pasigaminta laboratorija. Tai bus tik pliusas. Žinoma, kai kurie žurnalai gali jo ir ne priimti. Bet taip pat kai kurie žurnalai gali nepriimti, net jei naudojai sertifikuota laboratoriją. O kas svarbiausia jokie moksliniai tyrimai nėra oficialiai pripažįstami kol jie nėra patikrinami keletos nepriklausomų tyrėjų. Todėl net jei padarysi atradimą savo laboratorijoje ir ji paskelbsi ir ji patvirtins kiti. Vis tiek busi pirmas tai paskelbęs.
enzim 2013-11-26 16:56
Ech, tokios žinios, tai balzamaas ant dūšios.Žingeidus žmogus dabar gali organizuot superinį savo gyvenamosios aplinkos monitoringą. Pavyzdžiui: oro švara, vandens kokybė iš čiaupo ir artimiausiam telkinį, pilamo į automobilį kuro kokybė, maisto šviežumas, bakterijų ir virusų gyvenamosiose patalpose kontrolė, rodono kiekis patalpose, daržovių užterštumas nitratais, pesticidais ir daug daug visko. Tiesiog galėtų nete skelbti duomenis tam tikru periodiškumu ir tau jau būtų didelė pagalba bendruomenei
kionig 2013-11-27 00:30
skleidžiamos taršos į aplinką. Tipo "smirdės" ir t. t. Nors kai visi nuosavi namūkai šaltukui paspaudus užkūria savo pečius, tai pro tokį rajoną praeiti neprisikvėpavus kietųjų dalelių neįmanoma.
enzim 2013-11-27 01:14
Oi kionig prašovei. Čia nuostabus būdas žadinti jaunosios kartos kūrybingumą, žingeidumą, rūpinimąsi aplinka, visuomeniškumą. Aš į šį straipsnį žiūriu kompleksiškai: pavasarį Ilinojaus valstijos universitete sukūrė papildomą įrangą išmaniąjam telefonui, ko pasekoje telefas tapo ypač jautriu spektrometru su pakankamai galingu skaičiavimo centru, kurio tikslumo klasė nenusileidžia laboratorinei įrangai už 50000- 100 000 $. Dabar žingeidus moksleivis gali turėti pas save ant stalo įrangą niekuo nenusileidžiančią mokslinėm laboratorijom ir tiesiog pasinerti į tyrinėjimus kiek tik jo fantazija leidžia.
enzim 2013-11-27 01:17
http://phys.org/news/2013-05-cradle-sma ... nsor.html- mano manymu, tai revoliucinis šių metų išradimas, analizinės chemijos srityje
Shinigami 2013-11-27 07:53
Aplinkos tarša cheminiais elementais yra geochemijos dalis. Kai rašiau magistrinį darbą apie geochemija, tai dėstytojas sakė, kad nėra dar technikos galinčios tiksliai išmatuoti cheminiu elementų kiekius mėginyje. Viskas ką ta įranga duodavo, tai santykiniai kiekiai mėginyje. Todėl darant tyrimus reikia naudoti ir viena laboratorijoje pagaminta mėginį su tiksliai žinomais kiekiais. Kad nuo jo žiūrėti kiek kituose mėginiuose skiriasi cheminių elementų kiekiai.
kionig 2013-11-27 13:53
Nebūčiau prašovęs, jei būtum iškart pasakęs apie ką šneki. Visai pamiršau, kad dėl šito dalyko esi pametęs galvą Nemanau, kad tai metų išradimas. Tiesa, idėja tikrai gera išnaudoti gudrafono funkcijas tokiai užduočiai. Jaunos kartos skatinimas rūpintis aplinka.. Atleisk, bet tai skamba kaip ironija Sutinku, kad daliai moksleivių tas paskatins didesnį susidomėjimą, kūrybiškumą ir panašiai. Bet yra ir daugiau būdų kaip skatinti kūrybiškumą ir panašiai. P.S. Tas kas sukūrė šį principą ir programą, galės neblogai uždirbti tuos pinigus ir nemanau, kad bus OSS.
enzim 2013-11-27 17:51
Shinigami, tai tekste tam ir paminėta nemokami skaitmeniniai modeliai. Na aišku, tokia įranga domėsis tik vienetai moksleivių, bet dažniausiai tai būna tokie gudručiai, kurie ir būna mokslinio progreso varikliai, tačiau ši įranga bus nepaprastai naudinga "stambiasniam" ūkininkui, ar agronomui. Bus galima tręšimo normą ir tikslumą kilstelti į naują kokybinį lygį: paėmei augalo lapą, žemės mėginį, ištyrei ir aišku kiek ir ko reikia. Išsitirdamas oro mėginius virš pasėlių, gali tiksliai nustatyti ligų sukėlėjų pasirodymą ir atlikti profilaktiniusir tikslius purškimus nuo ligų. Kitas atvejis: gali namie pasidaryt pilną kraujo tyrimą ir tuoj matai infekcija, ar elektrolitai netvarkoj, jei infekcija- tai kas sukėlė ją. Jau naudoji ne platais spektro poveikio vaistus, o specializuotus mažiau šalutinių poveikių. Tau neįdomu ar kokybišką maisto produktą turguje, ar parduotuvėje perki? Jei kilo įtarimų, parsinęšęs išsitiri. Įsipylei degalinėj kuro, o variklis kažkoks "kurčias"- išsitiri degalus. Kilo įtarimo dėl variklinės alyvos- patikrinai. Oi kaip greitai sukčiai užsilenktų . Vaikas turi problemų su alergija-nuolat tiri patalpose alergenus, įsisiurbė erkė- patikrinai, infekuota, ar ne. Čia ne tik biomedicininių profesijų atstovam, bet ir inžinieriams naudingas prietaisas: medžiagų kokybė, defektoskopija ir viskas "ant smūgio"