Kometa ISON žadėtą spektaklį gali surengti net ir subyrėjusi  (0)

Net jei suartėjimo su Saule dienomis subyrės ir nustos egzistuoti, kometa ISON atsisveikinimui gali surengti įspūdingą spektaklį – panašų į tą, kokį Žemės gyventojams 2011 m. gruodį dovanojo iliustracijoje matoma Lavdžojaus kometa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2012 m. rugsėjį atrasta ir didžiulio populiarumo sulaukusi kometa ISON arčiausiai Saulės atsidurs rytoj, lapkričio 28 d. Tada ją nuo mūsų šviesulio skirs 1,16 mln. km (40 kartų arčiau Saulės nei Merkurijus).

Daugelis astronomų mano, kad tokio Saulės "bučinio" kometa neatlaikys – manoma, kad pernelyg didelė žvaigždės gravitacija ir didžiulis, beveik 3 tūkst. laipsnių siekiantis karštis suskaldys kometą. Kai kurie ekspertai įsitikinę, kad kometa jau subyrėjo, tik nuolaužos dar nespėjo išsisklaidyti – apie tai rašėme vakar.

"Net jei įvyks kometos branduolio suirimas, prisiminkite Lavdžojaus kometą – ji perskriejo Saulės vainiką, suiro, tačiau Žemei padovanojo fantastišką reginį, - NASA tinklalapyje vykusios telekonferencijos metu pažymi amerikiečių astronomas Karlas Betemsas (Karl Battams). – Man rodos, šįkart įvykiai klostysis ne pagal Kohouteko kometos (1973 m. buvo prognozuojama, kad ji taps "šimtmečio kometa") scenarijų, o pagal ilgauodegės Lavdžojaus kometos scenarijų."
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: