Saulė beveik nedaro įtakos klimatui, teigia mokslininkai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Krz 2013-12-26 12:49
"Saulės poveikis Žemės klimatui yra labai mažas" "svarbiausias klimato kaitos veiksnys šiauriniame Žemės pusrutulyje buvo ugnikalnių išsiveržimai." "Tačiau kartu paaiškėjo, kad saulės aktyvumas neabejotinai daro įtaką neįprastai šiltų ir neįprastai šaltų orų periodams." "Klimatas - apibrėžtame regione vyraujantys orai; vidutinė daugiametė (paprastai 30 metų) meteorologinių reiškinių ir rodiklių visuma, būdinga kuriai nors vietovei." http://lt.wikipedia.org/wiki/Klimatas Maziausiai trys priestaravimai tokiame trumpame straipsnyje .
punktyras 2013-12-26 15:10
Kame prieštaravimą regi? Saulės poveikis – mažas. Ugnikalnių – didelis. Tačiau net ir mažas Saulės spinduliavimo pokytis „neabejotinai daro įtaką neįprastai šiltų ir neįprastai šaltų orų periodams.“
Krz 2013-12-26 16:54
Ar tikrai ugnikalnio issiverzimas daro poveiki 30 metu (ar daugiau) i prieki, kad tai glaima butu pavadinti itaka klimatui? Jei ugnikalnio issiverzimas su kazkokia itaka temperaturai galima vadinti itaka klimatui, tai ir trumpalaiki (kelis metus uzsitesianti) saules aktyvuma kuris itakoja temperaturos kitima taip pat galima vadinti itaka klimatui.
punktyras 2013-12-26 22:19
Tai juk ir sako, kad Saulės įtaka maža, bet per ilgą laiką – reikšminga. Lašas po lašo ir kepenis pratašo. Galiausiai, juk be Saulės klimato išvis nebūtų Tačiau trumpalaikio Saulės aktyvumo padidėjimo įtaka mažesnė, nei kokio Eyjafjallajökullio išsiveržimas.
zgames 2013-12-28 18:44
saules itaka zemeje yra didele, bet jeigu jie mano kad ledynmetis yra nieko tokio tai as tada nezinau kas ju nuomone yra klimatas. Butent del saules bei silpno zemes magnetinio lauko susidaro ledynmetis arba mazasis ledynmetis. Prasau paziureti water from sun ir bus aiskiau