Sprogdinimai Volgograde

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

azotas 2013-12-31 16:15
Jai buciau sportininkas arba vietinis gyventojas tai tikrai neiciau I socio olimpiada.
Arns 2013-12-31 16:28
iki sportininkų niekas neprileis. O būnant eiliniu žmogumi, tiek stotyje, tiek viešajame ar tarptautiniame transporte net gi gamtoje gali nukepti "ideologijos skleidėjai". Tad nuo to jog sėdėsi namuose, kad internetu užsisakinėsi valgyti, kad mokesčius mokėsi tik elektronine bankininkyste nepadės nuo žudikų apsisaugoti.
Vagydarnuor 2013-12-31 16:54
ideologiju skleidejai? Zmones nesisprogdina del ideologijos. Speogdinasi, nes ju gimtineje kazkas negerai, dazniausiai nes didzioji kaimyne kisasi, okupavo. Kaukaze zmonos nezino kur dingsta ju vyrai, vaikai. Nekalbu apie mazesnes okupuotas tauteles. Deja ten nera ziniasklaidos kuri nusviestu ivykius, taip, kaip volograde
echh 2013-12-31 17:01
Aš vienas nelabai suprantu, kodėl tie teroristai taip nenori tos olimpiados? Prie ko apskritai čia Sočio olimpinės žaidynės?
Vagydarnuor 2013-12-31 17:10
Nes visos akys i Rusija, o jiem reikia demesio
Arns 2013-12-31 17:49
Aha, kai JAV šaudo irgi "kažkas pridirbo" ar "nuskriaudė mažylius"? Eilinis paburnojimas ir tiek. Patys čėčėnai savus pakasa jei ne iš to klano. Jei įžeidė, visa giminė prieš gimine sukyla. Bet visi čečėnų vadai nekovoja už laisvę, jie kovoja už Kalifato įsteigimą ir susidoroja su tais, kuriem labiau pasisekė nei jiems. Tad čia tik ideologija, kaip paiimti valdžią, o ne gilesnės minties ieškojimas. Aišku ieškančiųjų minties jie labai laukia, nes tokie atsivertėliai ir sprogdinasi po jų keliama vėliava. Pats čečėnas vyras nesižemina iki savižudžio sprogdintojo...
Vagydarnuor 2013-12-31 19:15
Sveicarijoj, Kanadoj - nieks nesisprogdina : kodel?
tomasg 2013-12-31 19:21
Keista, o jau galvojau, kad rusai išnaikinę visus čičėnus, čerkasus, ingušus ir kitas mažasias kaukazo tautas. Tikrai nesu už žudymus, tačiau rusai jau daugelį metų tiesiog genocidą kaukazo tautų ir nulis pasaulio dėmėsio....
Arns 2013-12-31 19:25
šiandien ne, rytoj bus. Iš laimės džiūgausi, kad kažkas taip išreiškia savo nepasitenkinimą? Iš vis, partizaninis judėjimas tik karo atveju pasiteisino. Visi toliau vykę sprogdinimai nei atnešė kokios naudos ją taikiusiems nei jų rėmėjams. Kiek besprogdino Š. Airijoj, kiek Ispanijoje ar Turkijoje, visas pasaulis tik labiau nusigręžė, ir bet koks pritariantis toms idėjoms žmogus tapo nepageidaujamais pasaulyje (apie IRA tikslus niekas nė nekalbėjo, ETA net tarp baskų prarado bet kokį palaikymą, o kurdams niekas net apie jų valstybės idėją nebe leidžia net pagalvoti (o ir sukūrus kažin ar ne izolituočiausios pasaulio valstybės statusą gautu)).
Vagydarnuor 2013-12-31 19:41
Na taip, yra dalis kazkokiu psichopatu, kaip Breivikas, As tokiu nepriskiriu prie partizaniniu judejimu. Jokiu budu nepritariu tokiom zudynem, tiesiog stengiuosi ziuret placiau, out of the box kaip sakoma. Taip kaukaze ne patys humaniskiausi zmones, bet cia jau gilintis neverta. Ugandoje irgi ne proto sviesuliai. Butent rusijos atveju,, nepamirskim, kad tai nepirmas ispuolis (mokykla uzgrobimas, Teatro) Kaukazo partizanai daug kartu sake kodel jie zudo taikius gyventojus. Taciau Rusijos valdzia uzuot ieskojusi kazkokio kompromuso, tiesiog uzdejo savo plienine letena ant viso kaukazo (nors ten yra paprastu zmoniu kurie nesusija su vietos partizanais). Daugel kartu uzaugo be tevo ar motinos, banditu kartos isaugo. Tad nereik stebetis, kad ju pasipriesinimas yra toks ziaurus. Kremlius pats uzsiaugino sau priesa.
Vagydarnuor 2013-12-31 19:42
Butent, o jau kaip verkia cia visi, kai pasprogdino rusu.
Arns 2013-12-31 20:04
, o už islamo plitimą. Jau net Čečėnijoje jų nebėra, dabar visi neramumai tik žiurkių, atsivertėlių ir radikaliųjų dagestaniečių, ingušų ir pan sričių kovotojų, kuriems Čėčėnija tik vietovardis girdėtas geografijos pamokose, ir jie prieš ją kovotu taip pat kaip prieš Rusiją, jei tik kas pasimaišytu.
tomasg 2013-12-31 20:05
Sprogimai nuostabą kelia tiems, kurie nežino kaukazo žiauros istorijos. Kaip vienas lietuvis gyvenantis volgograde sakė, rusams sprogimai nuostabos nekelia, žinoma saugiau jie no to nesijaučiu. Kenčia kaip visada paprasti žmonės, o kremliaus sprogimai nepasiekia.
vytenisdov 2013-12-31 23:01
Jei mano šeima ar giminė būtu išžūdyta aš irgi sprogdinčiau, nematau čia nieko nuostabaus.
Arns 2013-12-31 23:12
tikiuosi tavo IP jau užsirašė saugumas
vanduo4 2014-01-01 02:08
Teko girdeti, kad jeigu is seimos nary iseina y miska, tevai turin informuoti policija ir pan. Taciau netgi tai nepadeda - dazniausiai sunaikinami cecenu namai (tiesiog isveja visus y lauka ir nama padega) arba baudziama visa seima (jeigu reikia - mirtimi), nors jie niekaip nesusije su kovotojais pries vietine valdzia.
vanduo4 2014-01-01 02:11
Visgi manau, sios problemos sprendimas yra vienas - Cecenijai turi buti suteikta laisve - SSSR byra ir dar byres. Rusijoje gyvena 40 mln. Totoriu, kurie niekad gyvenime neturejo avo valstybes.
vanduo4 2014-01-01 02:14
Breivikas savu nezude. Tame Demokratines partijos suvaziavime daugumoje dalyvavo imgrantu jaunimas. Buvo sviesaus (Norvegisko) gymio zmoniu, kuriu Breivikas nenuzude. Teisme tai pripazintas, kaip faktas, kad jis saudydamas blaiviai rinkosi, t.y. nebuvo spichiskai nestabilios busenos. Jis tai dare aiskiai suvokdamas ka daro.
Arns 2014-01-01 10:48
vanduo4, kokio briedo prigėrei per naujus? Kaukazo kalnuos miškai? Niekas nei Rusija nei pasaulis neleis Čečėnijos valstybei atsirasti. Jei pirmą kartą istorijoje teroras suveiktu ir atneštu realios naudos, pasaulis panirtu į chaosą. Tad kaip Jungtinė Karalystė neatidavė Š.Airijos, kaip ispanai naikino baskus, turkai ne menkesnes nei Rusija skerdynes surengė kurdams ir pasaulis nė žodžio. Visi turi vietinių problemų ir visiem taip pat baisu psichams suteikti bent lašą vilties. Koks imigrantų jaunimas? Čia kaip argumentas "savi šaudė į savus" Reikia labai daug knisti jog iki tokios versijos bent kelis argumentus rastumei. Tad gal jei jau toks gudrus, pavardinsi visus tuos juodčkius/muslimus, kuriuos panaikino Breivikas.
Absoliutas 2014-01-01 11:47
kazkas turi svajone dirbti KGB