Cukraus teismas: ką iš tiesų reikėtų žinoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2014-02-01 19:51
Na aisku kada pasaulinis karas prasides kai cukraus vartosim daug maziau
subjektas 2014-02-02 11:49
na tarkim mane įtikino kad cukrus yra blogai, aš tarkim neesu labai storas bet turių problemų su nutukimu tai norite pasakyti kad jei mažiau gersiu "coca-colos" problemų su nutukimu neturėsiu??? ir kitas klausimas, kokių knygų gal kas žino yra apie maistą kur galima apsakičiuoti kiek tau maisto energijos vitaminų ir tt užtenka tavo organizmui. ir dar knyga apie organizmo metabolizmą? ačiu p.s. aš aišku galiu pats guglej rasti bet gal yra kokių geru apie kurias žinote ir galite rekomenduoti(tinka kiek LT tiek RU tiek ENG knygos)
andrulis 2014-02-02 12:17
Ar tu skaitei straipsni? Ten rase apie tyrima, kad jei nevirsiji kaloriju kiekio, svoris neaugs. Cukrus tik paskatina suvartoti didesni maisto kieki (jei neskaiciuoji kaloriju)
zaliaakis 2014-02-02 14:53
Taip. Negersi coco-colos, nevalgisi ,,greito,, maisto uzkandinese. Nepirksi pusgaminiu, o pats gaminsies(ten visur daug cukraus). I parduotuve eisi apsipirkti tik pesciomis ir nesvarbu koks oras, kad ir 5km atstumas... Valgysi reguliariai, o ne uzkandziausi kada papuola. Dar mesi tv ziurejima, o pasirinksi aktyvesni laisvalaiki... ir nesuprasi kaip problemos nera su antsvoriu, o jo jau ir truksta
rimasD 2014-02-03 00:40
Kol kas dar diabetikams endokrinologai rekomenduoja riboti angliavandenių kiekį. vietoj cukraus vartoti saldiklius, arba fruktozę, kuri yra saldesnė už cukrų.
Tas_pac 2014-02-03 03:09
Cukrų keičia saldikliais kurie daug kenksmingesni. Ir paskui tokie kaip coca cola dar ploja rankom reklamuodami savo nuodus "diet" ir "zero" rašydami didelėm raidėm "SUGAR FREE". Šlykštu žiūrėti, manau kad tokie kaip coca cola tai baisiausia kompanija žemėj, jų gaminiai daug daugiau žmonių sveikatą sutrikdė nei ginklai.
punktyras 2014-02-03 09:20
. Teiginius apie didesnį sveikatos sutrikdymą, nei ginklais, nurašysiu raiškos priemonei, hiperbolizavimui.
Fikcija 2014-02-04 17:47
toks ilgas straipsnis nors butu uzteke vieno zodzio- saikas Ciklamatas 30 kartų saldesnis už cukrų. Uždraustas JAV kaip kancerogeninė medžiaga, tačiau kitose šalyse vartojamas. Nerekomenduojamas nėščiosioms ir vaikams. Jis paprastai vartojamas kartu su sacharinu, kad neutralizuotų pastarojo karstelėjusį skonį. Acesulfamas K gamyboje plačiai vartoti pradėtas vos prieš 20 m. todėl kolkas žinoma tik tiek, kad šis cukraus pakaitalas gali sukelti alerginę reakciją. Iki šiol buvo manoma, kad aspartamas pats „nekalčiausias“ sintetinis saldiklis, tačiau dabar vis garsiau kalbama apie tai, kad skildamas aspartamas skaidosi į metanolį, kuris transformuojasi į formaldehidą, priskiriamą A grupės kancerogenams. Piktnaudžiaujant šiuo saldikliu gali sutrikti nervų sistemos veikla, atsirasti galvos skausmai ar nemiga. Punktyras i sveikata vartojant .