Visatos gimimas buvo lėtas ir šaltas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

_alvydas_ 2014-02-10 09:25
Respect Veterichui. Nekart minėjau, kad greitėjanis plėtimasis turėtų būti būtent dėl masės mažėjimo (pagal impulso tvermės dėsnį). Čia kas, mitų griovimo metas ateina... Dar : netiesa, kad nėr kuom to masės pokyčio išmatuoti. Taigi visos tos planetų ir asteroidų orbitų precesijos ir vyksta dėl masės kaitaliojimosi. Arčiau daugiau masės, toliau mažiau. Čia ne šiaip tik idėja, viskas tinka skaitiniai.
vanduo4 2014-02-10 19:49
Nu ir del ko ta mase mazeja? Del gravitacijos poveikio pokyciu ar ir svoris mazeja del garavimo, spinduliuotes ar dar kazko? O tada kaip mases mazejimas galetu sukurti greitejancio visatos pletimosi yvaizdy? Dekui.
_alvydas_ 2014-02-10 21:20
Na Higgso bozonų tankis pvz. (jei tokie yra). Jų tankis turėt būti didesnis ir arti masyvių kūnų. Plečiantis visatai jų tankis turėtų mažėti. O greitėjantis plėtimasis: mv = constant , jei sumažės masė turi padidėti kūno greitis sukurdamas greitėjančio plėtimosi įspūdį. Arba gal ir nesiplečia greitėjančiai, bet iki mūsų ateina raudonesnė šviesa būtent dėl to, kad ankščiau buvo didesnis tų bozonų tankis ir todėl viskas judėjo lėčiau.