„LituanicaSat-1“ misija kosmose prasidėjo sėkmingai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-03-02 01:37
Dalis komentatorių yra užsakomieji - Rusijos atstovai moka algą, kad piltų pamazgas. Kiti, psichinių problemų turintys, nesugebantys patys mąstyti ir prisiimti atsakomybės už save ir taip ieško atpirkimo ožio, kad tik pats nebūtų kaltas, kad prisišiko į kelnes. Ką galima padaryti? Na pirmoje vietoje reiktų aiškiai pasakyti, kad žodžio laisvė, tai ne melo ir šmeižto pylimas. Visi, kurie to nepaiso, turėtų būt semiami ir baudžiami, o tai jau situacija darosi baisi. Kai flame'o ir šūdo jau daugiau nei normalių žmonių minčių.
kionig 2014-03-02 02:00
Tai kiekvieną kartą ir nekreipiam dėmesio, bet kartais galima. Tai kas komentaruose dedasi tokių konfliktų metu jau nereikia daug galvoti.. Ten ir taip viskas aišku. Tai man užteko ne pirmą ir ne antrąsyk įsitikinti, kad ten dalis tikrai gali būti kurie sėdi "specialiai", o dalis tiesiog yra atsilikę su sovdepiniu mąstymu, kuriem ten prie ruso buvo geriau. Dėl poveikio darymo, tai nieko nuostabus, kai per rinkimus vagys gražiai ir įtikinamai kabina makaronus "balsuotojams", tai tokio tipo individai, patikės tuo, kas jiem bus pakartota net kelis kartus. O šią problematiką palikime jiems patiems, jei jie dar bent kiek sugeba mąstyti. Tai tas karavanas ir rodo gerus rezultatus ir matyti, kad pakaks jėgų ir optimizmo ir toliau tęsti tą darbą, nekreipiant dėmesio į lojančius šunis kiekviename žingsnyje.
Unikali durnaropė 2014-03-02 02:35
Atsakymas į didžiausio šio tinklapio trolio pezalą - kodėl kažkam turėtų rūpėti kažkokio - kaip jūs patys įvardijote.
kionig 2014-03-02 03:32
nebent, o ne įspėjimas.. Kitaip pats sėdėtum su ragučiais ant šio niko Kodėl bet kokia linkme? Aš iškėliau manau aiškią, tiem, kas dar turi pilkųjų ląstelių, potekstę, kokia galima nauda Lietuvai ir kiekvienam iš mūsų? Šį klausimą kėliau nuo nesupratimo ir klaidingų įsitikinimų, kas ir yra geriausias būdas. Pradėti nuo ten, kur daugiausiai nesutariama arba nesuprantama. Uuu.. Kažkas bando tildyti mane. Nutildysi tik tuo atveju, jei pasiūlysi geresnę potemę šia tema aptarti. Tada pažiūrėsim kam čia kakarynę reikės pričiaupti taip nieko ir nepasiūlius vietoj savo banalaus devizo: nemoki - nekvėpuok! P.S. Irgi kaip matau, esi didis entelektualas.. Kitus tildai, o pats nieko negali pasiūlyti O nenorėtum pats prisitaikyti šių pasiūlymų sau, ką?
Katė 2014-03-02 08:28
Kokia tų išliaupsintų palydovų paskirtis? Vienas turi ištransliuoti tris lietuviškus žodžius, kitas prezidentės sveikinimą, laimė, jei ne jai miela rusų kalba apie numylėtą mokslinį komunizmą iš partškolos laikų referatų. Kas yra kosminė valstybė? Ta, kuri sukūrusi technologiją PASIEKTI kosmosą, ne ta, kurios siuntinys ten nugabenamas. Ne kosminė šiukšlė? Tai ką inovatyvaus ir išskirtinio tie palydovai darys? Kol kas, panašu,pasauliui transliuos Lenino tezes iš garsiausios partškolos dėstytojos lūpų ir suksis su kitomis atliekomis keldami pavojų tikriems palydovams.
Egidijus 2014-03-02 10:25
Internetinės tituškos, pažiūrėkit į savo apgailėtinus gyvenimus ir atsakykit sau į klausimą, ką tokio naudingesnio ir prasmingesnio veikiate. Dar galite eiti nx.
Kirtiklis 2014-03-02 12:00
Aišku pilna nevykėlių kurie nesupranta apie , o ką kalbėti apie "Drugio efektą" ateičiai. Ir ką tokie būtų pasakę prieš pirmuosius lazerius kurios LTU pradėjo gaminti?
kionig 2014-03-02 13:36
Ir viskas ką čia sugebi? Dar vienas intelekto nepaliestas, kurio visa išmonė apsiriboja siuntimu ant trijų raidžių.. Ir tai jo neva prasminga veikla
Katė 2014-03-02 17:19
Ko čia taip jautriai raudi, lyg pats tą palydovą lituokliu būtum litavęs. Na, sukalė pirmakursiai dėžutę, sumokėjo kažkas pinigus kad išmestų ją kosmose, na tikrai penkių centų vertės įvykis. Tai kam tada tie gausūs reklaminiai straipsniai žiniasklaidoje, kas už juos moka? Jei jau Zvonkė-Bonkė su palydovais nepasidalina pirmųjų glamūro puslapių, vadinas nemažai mesta reklamai, ar ne? Beje, kur tas prezidentės sveikinimas iš kosmoso? Tylu kažko... Arba aparačiukas su įrašu smigo, arba sveikinimai bus pradėti transliuoti savaitę iki prezidento rinkimų, pasigaunant ir iškilmingai pertransliuojant šią "džiugią" žinią visiems iš valstybinių reklamų tarpstantiems delfijams. Tada bent taptų aiškiau, kokiu tikslu sugalvota ir kieno lėšomis platinama reklama apie lietuvišką kosminį glamūrą. O man pamačius eilinį straipsnį apie lietuviškus "palydovus" visada prieš akis stoja scena iš filmo "Wall-e", ten parodytą apie Žemę besisukantį kosminį savartyną. Nereikia teršti kosmoso bereikšmiais palydovais paleistais vien dėl tuštybės, kosminių šiušlių ir be lietuvių ten jau su kaupu.
Arthuras 2014-03-02 17:30
Pirmakursiai?.. Tą daiktą, bent jau VU, tai surinkinėjo ir kūrė pakankamai rimti žmonės - dėstytojai, studentai(tikrai ne pirmakursiai) Jau geriau tokius dalykus reklamuoja ir skatina moksleivių/studentų susidomėjimą tokiomis technologijomis - bent naudos yra/bus.
Vytautas 2014-03-02 17:54
Eilinį kartą komentaruose pastebiu, jog dažnai nesuvokiama žiniasklaidos darbo principo. Galiu ramiai duoti 99%, jog nei vienam portalui nebuvo nė cento sumokėta už viešinimą - visi daro savo noru, o ir organizatoriai tam nebūtų turėję pinigų. Na, bet sako, kartais ir lazda iššauna - palikim tam atvejui tą 1%. Kodėl viešino nemokamai? Priežastys įvairios - logotipai ant atributikos, oficialus rėmėjo statusas ir galiausiai, tai iš ties neeilinis įvykis Lietuvai ir jį praleidęs redaktorius lėktų iš savo posto per artimiausią mėnesį. Tad pasidaro savotiška konkurencija, kuris portalas pateiks daugiau ir išsamesnių žinių. Plius, idėją pagavo universitetų viešosios tarnybos ir išnaudojo savo vardo populiarinimui, reguliariai ir intensyviai rengdami pranešimus spaudai. Kad būtų solidesnis projektas, organizatoriai kažkaip prisikapstė prie prezidentūros, o ten irgi suvokė projekto naudą viešiesiems tikslams, tad įsijungė į žaidimą. Šią iniciatyvą galima kritikuoti kiek norisi, bet viską suorganizuoti ir įgyvendinti iki faktinio palydovo iškėlimo į orbitą - didžiulių organizatorių pastangų ir energijos reikalavęs projektas. Ir tai padarė tikri optimistai, gal net romantikai (pragmatikai to tikrai nesiimtų) - neįsivaizduoju nei vieno kritiko, sugebėjusio padaryti bent 1/10 to, ką nuveikė jie. Ir absoliučiai nesvarbu, ką jis toje orbitoje darys, ko nedarys - gali nukristi, kad ir šiandien. Savo darbą palydovai jau atliko - atsirado patirtis, kontaktai, supratimas apie procesą. Kaip tuo bus pasinaudota - jau kitas klausimas, tačiau darbas padarytas milžiniškas. Su tuo ir sveikinimai abiem komandoms.
kionig 2014-03-02 18:18
Dabar kai yra FB, YouTube, dar savas puslapis. O kadangi buvo viena kita konferencija ir universitetai, tai tų reklamos kanalų pakankamai, o kadangi dar ir per TV3 lyg rodydavo, tai užteko, kad būtų išgirsti ir pamatyti. O toliau tokia įdomi konkurencija, kaip ir sakai, kurie parašys įdomiau ir daugiau.
Egidijus 2014-03-03 08:22
Nereikia ir internetŲ teršti. Bereikšmiai ar klaidinantys komentarai taip pat yra šiukšlės.