Nauja tvarka: praeiti ežero pakrante galima, išsimaudyti – ne

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2014-03-05 11:54
O sustoti bus galima? Pavyzdžiui batui užsirišti? Juk sustojęs žmogus išsyk kelia įtarimą, ar tik ne maudytis be leidimo susiruošęs? O gal tik sparčiu žingsniu praeiti tebus galima?
Arthuras 2014-03-05 12:52
Man kažkaip idiotiškai atrodo tokie įstatymai - pvz. draudimas maudytis ar pan. Ok, jei prie to ežero galima prieiti ir išsimaudyti iš kitos pusės. Bet jei ne? Privatizuotas ežeras?.. Kažkas nenormalaus.
perihellis 2014-03-05 14:13
Negalima privatizuoti ežero protingu keliu eina. Žmogus nusiperka sklypą prie ežero, susitvarko pakrantę, o ten ateis piemenys bambalių primėtyt? praeiti galima, būti - ne, nes krantas privati teritorija. Normalu. Dar jei pradėtų bausti sklypų savininkus, kurie negeba palaikyti tvarkos savo sklype. Pradžiai gana simbolinėm baudom, kad šoko nebūtų.
Arthuras 2014-03-05 14:25
Turiu omeny tai, kad prie kiekvieno ežero, turi būti vieša pakankamo dydžio teritorija, kur žmonės galėtų maudytis ir t.t. Negali būti viso ežero krantai privatizuoti, nes ežeras yra viešas turtas, o ne privatus.
Shinigami 2014-03-05 15:22
Štai raktiniai žodžiai. Privatizuotas ne ežeras, o pakrantė. Negalima, ne maudytis, o stovyklauti privačioje teritorijoje. Kitaip sakant niekas negalės uždrausti palikti visus daiktus stovėjimo aikštelėje ir be daiktu nueiti į ežerą, juk tik praeisi privačia teritoriją, o ne joje stovyklausi.
Pumper 2014-03-05 15:24
Juokingiausia čia tai, kad visokie Pankos ir Šliužai nė žodžio apie tai nepasako, nes mat tik užsieniečiui nusipirkus žemė dings miškai ir ežerai.
Ernestass 2014-03-05 15:53
Nežinau, nemanau, kad sunku yra užtikrinti įstatymų laikymasis. Tegu geriau skatina piliečio pareigos jausmą įduodant nusikaltėlius. Tegu būna premijos už gerai paruoštus skundus, tegu parodo, kad skundų tikrai klausomasi. Nereikės netgi valdžios samdomų inspekcijų tada, patys žmonės įduos savo kaimynus.
perihellis 2014-03-06 12:14
Teisingai, gal kiek blogai išsireiškiau. Niekas nedraudžia maudytis ar iš valties žvejoti (jei tam asmeniui aplamai leidžiama žvejoti toje baloje) tame vandens telkinyje, tik krante kuistis negalima, nes ten jau kažkieno nuosavybė. Nors iš žvejų dažnai girdėjau nusiskundimų, kad žiemą ir nuo ledo veja vietiniai gyventojai, ale ežeras jų. Žienoma veja kiek rimtesniais veiksmais, nei: '"eik iš čia, lauk". Sąmoningumo truputį trūksta