Krymo įkaitų drama: panaši tragedija turbūt buvo ištikusi tik čerkesų tautą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tomke 2014-03-16 10:58
O as maniau, kad cia naujienu portalas pasisventes tiekti naujienas apie sviesius dalykus tokius kaip moksla, technologijas, kurima ... Jei noreciau skaityti apie kara, aukas, zuvusius, kriminalus, skaityciau tokius propogandinius, niekam tikusius skaitalu portalus kaip Delfi arba lrytas. Kas diena po straipsni ar net du apie kara... Gal jau uzteks?
Webbus 2014-03-16 11:07
Prisiregistravai tik tam pasakyti? Juk niekas neverčia skaityti. Ar būtina spausti ant kiekvienos naujienos antraštės, ypač jei neįdomu? Man pavyzdžiui įdomu paskaityti apie tai, galbūt ne tiek dėl pačio straipsnio turinio, kiek dėl komentarų ir nuomonių po straipsniais, kurie būtent ir yra šito portalo varomoji jėga (bent jau man). T.y. čia renkasi kiek intelektualesnė auditorija nei tas pats delfi ar lrytas, su kuria galima padiskutuoti. Aišku visur trolių pasitaiko.
O_O 2014-03-16 11:07
Jei Putleris ir toliau propaguos taktiką 'delaju čio xočiu', apie karą rašys visi ir visur
Kadras 2014-03-16 11:43

deadmau5 2014-03-16 13:07
Na, jis nedaro ka nori, betvstengiasi islaikyti labai svarbia strategiskai pozicija. Prarade Kryma Rusija taptu pazeidziama kariniu atzvilgiu, o to sau leisti supervalstybe tikrai nesiruosia. Stai dabar ir matom tokia agresyvia politika is Rusijos. O baigsis viskas tuo, kad Rusija pasiims Kryma, vakarai pagrumos purstu, kad giliau jie nesiverztu ir nurimus audroms viskas griz i savas vezias.
O_O 2014-03-16 13:24
Irgi klausimas. Jei pasaulis nieko nepadarys prieš Krymo aneksiją, Putleris matydamas aplinkinių neveiksnumą tikrai bandys įgyvendinti savo imperialistinę ambiciją grąžinti TS ir žengs toliau.
kiesza 2014-03-16 15:08
Na krymas per amžius rusams priklausė, o sevastopolis tikrų tikriausias rusiškas miestas kurį jie daug šimtmečių gynė, o rusams niekas nieko nepasakys, nes putinas geriau už visus supranta kokia rusija svarbi pasaulio ekonomikai, beje jis žino, kad kitos valstybės padarys viską, kad išvengti karo, netgi teritorijas atiduos, kaip tai daro ukraina ir greit darys moldavai..
Kučumas 2014-03-16 16:23
va paciam gale autorius ir prasitare,kad Krymo totorius gujo ir krainos valdzia!!Kaip visi puikiai suprantame,kad pernai(kaip jis buvo kryme)nebuvo jokios Rusijos valdzios,o buvo Ukrainos,bet prieiti prie juros pliazu kur nori negalima,nes atitverta turtuoliu teritorija!! tai,galim teigti,kad ir prie senos valdzios totoriai buvo nustumti,tik dabar ukrainieciai is Kijevo,bus gal isvaryti is tu papludymiu,tie Kijevo vagys atsertais snukiais.Kuom ir dziaugiuosi,nes noriu,kad totoriai atgautu,kas jiems priklauso.Ir manau rusai jiems tikrai duos.be to Rusija turtingesne salis ir gali investyuoti ir investuos i Krymo infrastruktura.
Kadras 2014-03-16 16:43
Vien Kryma sujungti su Rusija energetikos infrastruktura, jai kainuos 20mlrd doleriu, dujos, elektra, tiltas ir geriamas vanduo. O ka kalbeti apie zlugusias rinkas, kaip po 1991m. Lietuvoje bankrutavo 80% imoniu, vien todel kad prarado rinka su buvusia SSRS, prireike laiko atsigauti.
Rukis 2014-03-16 16:45
Vienas kvailiausių komentarų kokius esu skaitęs. Totoriai Kryme laisvės Rusijos sudėtį turės tiek pat kiek čečėnai Čečėnijoje. Žinoma buvusi Ukrainos valdžia (t.y. Maskvos marionetė) spaudė totorius, bet matai, tikrai demokratiškoje, europietiškoje valstybėje mažumos gali kelti savo problemas ir likti išgirstos. Prireikus kreiptis į žmogaus teisių teismą ir t.t.
DarkNRG 2014-03-16 17:35

deadmau5 2014-03-16 18:06
Kaip jau minejau, Rusijai kitos teritorijos nera labai svarbios, Krymas - stai koks ju tikslas. Tad vaikscioti ant trecio pasulinio karo asmenu tikrai neverta ir net nenaudinga. Toks zingsnis vel gi, supriesintu Rusija su visu pasauliu, kas gali prisaukti ir pacia revoliucija Kremliuje.
Kadras 2014-03-16 18:06
Cia mano nuomone apie Rusus ir as jos negaliu isreiksti? Kiekvienas zinom, kaip elgiasi, kai okupuoja tauta, patyrem tai savo kailiu, kokiomis priemonemis jie kita sali okupuoja. Sitiek metu mus buvo okupave jie, kiek protingu ir geru zmoniu jie nuzude, pagalvojus, kokie mes dabar galejom buti, jei nebutu istreme paciu protingiausiu Lietuviu. Kaip stalinas sukele dirbtini bada Ukrainoje, kai zuvo milijonai zmoniu, per viena ziema. Kaip jie sunaikino Čečėnus, kaip užgrobė Gruzijos žemes. Kodel kiekvienas Rusijos kaimynas, turi drebėti iš baimės, kad tik nesugalvotu užpulti jų. Todel savo nuomone ir isreiskiau, ir galiu ja pakartoti, Rusija slyksti tauta.
Rukis 2014-03-16 21:11
...
elcucuy 2014-03-17 05:57
Visatai sovietinis palikimas, suformuotas ir primestas ilgametes okupacijos. Tikiuosi laikui begant tauta issivalys nuo to rusisko mentaliteto.
DJ_LFS 2014-03-17 08:14
su apgailestavimu tenka pritarti...
Tomke 2014-03-17 09:50
Pasiulymas, maziau Lietuviskos televizijos ziuret, nes akivaizdus propogandos poveikis.
Tomke 2014-03-17 10:20
Vienas mazas zmogus is vienos mazos valstybes. As asmeniskai netikiu i valstybes, as tikiu i zmones jei visas pasaulis butu Rusija arba Amerika nebutu del ko pyktis na nebent del religiju ar graziu moteru . Lietuva kadaise buvo irgi didele valstybe, del savo aplaidumo ir uzsispirimo stokos susitrauke iki riesuto dydzio. Tuo tarpu Rusija ryztingai augo diegdama savo kalba ir religija. Politika istremti visa inteligentyja tiesiog geneali ziurint is valstybes pletros prespektyvos. Ne esu didelis rusijos fanas taippogi, taciau zaviuosi jos vientysumu, dydziu ir sugebejimu valdyti mases. Akivaizdu, kad jus tamsta irgi priklausote masei tik naujosios Lietuvos masei. Verkenciu del praeites taciau nieko nesugebanciu pasiekti dabartyje masei, nematau skirtumo, siuo atveju, tarp jusu ir eilinio ruso. Tad maziau piktu komentaru, mazau televezijos, knyga i rankas ir mars atkurti Lietuvos inteligentyjos! O dar geriau prisideti prie pasaulines inteligentyjos.
Kadras 2014-03-17 10:52
Viska apie tai ir pasako, kai žaviesi tokiais dalykais.. Matomai taves sis tremimas nera palietes, bet asmeniskai mano puse gimines buvo istremta ir deja kaikuriems, labai blogai baigesi... Reikia zavetis gerais dalykai, o ne tokiais per kuriuos yra naikinama kultura, kalba ir zmoniu tautybe... As asmeniskai zavuosi skandinavu salimis, bet tau turbut nesuprasti tokiu dalyku..