Rusija ir Kinija tyliai kuria karinį aljansą prieš NATO?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2014-03-31 15:33
„Mes tiesiog "paaiškiname" situaciją“, – sakė jis „Reuters“ Ah, patinka man Rusijos paaiškinimai. Duosi jiems bent centimetrą, tai jie paims kilometrą. :] Šiaip tai Kinija jau senai kovoja su vakarais. Ypač su amerikiečiais santykiai jau ilgą laiką išlieka keblūs. Su JAV kariuomenės ateinančiu strateginių interesų perkėlimu į azija bei Japonijos didėjančiu nacionalizmu, Kinai tegali tik pralošti su vakarais. Maža nuostaba, kad Kinija nepasmerkė Rusijos. Aš šiek tiek netgi nustebau, kad Kinija taip ir neužėmė pro-rusiškos pozicijos. Ypač kai jai pačiai reikia stabilių draugų tokių kaip Rusija. Gal būt jie bandys išlošti karinės technikos, tačiau tik prancūzai yra pakankamai kvaili pardavinėti modernią ginkluotę konkurentams ar priešams, o rusai jau senai nebekoperuoja su kinais šiuo atžvilgiu.
immortallt 2014-03-31 16:49
Nejuokaukit, Kinija labai priklausoma nuo vakarų, o ir daug milijardų sukišus į ten.
Ernestass 2014-03-31 17:28
Taip pat kaip ir vakarai yra priklausomi nuo Kinijos. Tie sukišti milijardai niekur nedings, pradėsi ekonomonį karą, galėsi atsisveikinti su visomis savo investicijomis ten. Kitas klausimas: man tiktais įdomu kiek rublio kritimas iš tiesų atsilieps ekonomikai. Kol kas nemačiau nei vieno straipsnio aiškinančio kaip toks ekstremalus valiutos kitimas iš tiesų paveikia ekonomiką. Žinoma, kad tai neigiamai atsiliepia. Tikriausiai ir importas jiems bus brangesnis ir dar reikia išsiaiškinti kokia valiuta yra perkamas rusų eksportas. Tačiau valstybės viduje, ar koks nors skirtumas jausis dėl to? Įmonės supras, kad dabar ypač blogas metas kažką parduoti savo infrastruktūrą, o vietinė gamybą įtakos jei tiktais reikia importuoti kažką.
immortallt 2014-03-31 18:58
Skirtumas jausis paprastiems žmonėms ir ne naftos/dujų eksporto prekėms eksportas turėtų didėti, bet deja Rusija nelabai ką daugiau eksporutoja ir tai konkuruoja grynai kaina. Tie, kurie užsiima dujų/naftos verslu - jiems dzin, kol gauna doleriais, bet jei užsiimi gamyba ir reikia importuoti - viskas stipriai brangsta. Tai yra brangs pagrinde investicijos ir importinės prekės. Užsienio valiuta skola padidėjo stipriai.
Kirtiklis 2014-03-31 20:50
Jei nežinai apie ekonomikos poveikį, buvo straipsnis čia apie milijardinius nuostolius. Kažkaip ten praleidai.