Izraelis stiprina žvalgybos iš kosmoso pajėgumus: pakilo naujas palydovas (Video)  (0)

Izraelis į orbitą iškėlė naują „Ofek 10“ palydovą, kuris turėtų sustiprinti Jeruzalės žvalgybos iš kosmoso pajėgumus, remdamasi Izraelio gynybos ministerijos pranešimu rašo „RIA Novosti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad palydovas buvo paleistas iš Palmahimo karinių oro pajėgų bazės į pietus nuo Tel Avivo. Palydovas yra aprūpintas modernia optine įranga, leidžiančia daryti aukštos raiškos nuotraukas bet kuriuo paros metu ir bet kokiomis oro sąlygomis. Įrenginys šiuo metu veikia bandomuoju režimu, siekiant nustatyti tinkamus veikimo parametrus.

Ofek 10“ yra naujausias „Israel Aircraft Industries“ pagamintas įrenginys, Izraelis kosmose šiuo metu turi 6 šios palydovų šeimos žvalgybinius aparatus.

Izraelio žiniasklaidos teigimu, pagrindinis šalies žvalgybos iš kosmoso programos tikslas yra Irano branduolinių objektų šnipinėjimas. Nepaisant šiuo metu vykstančių septynšalių derybų dėl Teherano branduolinės programos apribojimo, Izraelis Irano branduolinius tyrinėjimus laiko egzistencine grėsme savo nacionaliniam saugumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)