Iš kosmoso – tiesioginė Žemės vaizdo transliacija HDTV raiška (Video)  (4)

Iš Tarptautinės kosmoso stoties (TKS) vykdoma tiesioginė didelės raiškos Žemės transliacija. Naujas eksperimentas, pavadintas Didelės raiškos Žemės stebėjimu (High Definition Earth Viewing, HDEV), formaliai pradėtas balandžio 18 dieną – tą dieną bendrovės „SpaceX“ krovininėje kapsulėje „Dragon“ į kosmosą pakilo visa eksperimentui reikalinga įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrangos komplektą sudarė keturios komercinės HD raiškos kameros, kurios balandžio 30 dieną buvo sumontuotos Europos „Columbus“ modulio išorėje. Kameros ir jų elektronika patalpintos į slėgį palaikančią kamerą, kuri saugo įrangą nuo atšiaurių kosmoso sąlygų.

Nors transliacija vykdoma 24 valandas per parą ir 7 paras per savaitę, orbitinės nakties metu ekranas būna juodas. Be to, pasitaiko periodų, kai stotis skrieja virš tokių Žemės vietų, į kurias neįmanoma perduoti signalo – transliacija tuo metu laikinai nutrūksta. Tikėtina, kad kurį laiką signalo perdavimas trūkinės ir dėl pradinių techninių sunkumų, rašo universetoday.com.

HD raiškos Žemės vaizdo transliacijos iš kosmoso – nuostabus dalykas. Dar nuostabiau yra tai, jog HDEV yra iš dalies mokinių projektas

Vidurinės mokyklos moksleiviai padėjo suprojektuoti kai kuriuos HDEV komponentus, naudodamiesi programos „High Schools United with NASA to Create Hardware“ (HUNCH) galimybėmis. Moksleiviai dalyvaus ir eksperimento vykdyme.

HDEV vaizdo kosminėje stotyje neįrašinėja – visas vaizdo įrašas realiu laiku transliuojamas į Žemę. Ši transliacija visiškai nesusijusi su panašiu (bet komerciniu) „UrtheCast“ projektu, pradėtu vykdyti praėjusių metų pabaigoje.

Tiesioginė transliacija

Live streaming video by Ustream
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(88)
(25)
(53)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: