Virš kaimelio Šri Lankoje prapliupo lyti gyva žuvimi (Video)  (0)

Viename Šri Lankos kaimelyje prieš keletą dienų pradėjo lyti gyva žuvimi. Prilijo daugiau nei 50 kg, praneša bbc.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Veikiausiai žuvį iš gretimo upelio į padebesius pakėlė audra. Kaimelio gyventojai entuziastingai rinko dar gyvas žuvis į kibirus ir gaivino jas vandeniu.

Žuvų lietūs – joks biblinis prakeiksmas. Taip yra nutikę ne kartą, o šiam iš pažiūros gluminančiam reiškiniui egzistuoja natūralus paaiškinimas.

Meteorologai įsitikinę, kad audros atneša tokius smarkius vėjo gūsius, jog šie nuo upių, ežerų ar jūrų pakelia dalį vandens. Taip ore atsiduria tame vandenyje plaukiojusios žuvys, varlės, medūzos ir kitokie vandens gyviai. Savaime suprantama, po kurio laiko jie pradeda kristi žemyn. Kartais į orą pakelti vandens gyvūnai nukeliauja gana toli, o kartais net suledėja.

Viename Hondūro mieste – Yoro – organizuojama kasmetinė šventė, skirta šį miestą gana dažnai merkiantiems žuvų lietums, rašo "news. discovery.com". Žuvys į miestelį ant vėjo sparnų atskrieja iš netoli tekančios Aguano upės. Miesto gyventojai visados surenka tokią dangaus maną ir iš jos verda sriubas, kepa kepsnius ir ruošia kitokius patiekalus. 2003 m. žuvimis prapliupo lyti ir kitame Hondūro mieste – Talangoje.

O štai pirmą kartą žuvų lietus Yoro mieste lijo XIX a. Vietos legenda byloja, kad žuvys iš dangaus pradėjo kristi po to, kai dvasininkas Manuelis de Jesus Subirana pasimeldė Aukščiausiajam stebuklu nutraukti Yoro miestiečius užklupusį badą. Ir stebuklas įvyko.

Žuvų lietų būta ir kitose valstybėse: apie 2009 m. Japonijoje iš dangaus kritusias žuvis rašė "The Guardian", o 2000 m. BBC informavo apie tai, kad Norfolko grafystėje (Anglija) iš dangaus pabiro aibė kelių centimetrų dydžio kilbukų.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(1)
(3)

Komentarai (0)