Mokslininkai aukštyn kojomis verčia teoriją, aprašančią senėjimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aquarius 2014-05-13 11:00
O ar pasninkavimas sukelia apoptozę? Juk pasninkavimą senovės gyduoliai naudojo kaip apsivalymo priemonę. Kas galite paaiškinti?
ra2 2014-05-13 15:21
Aquarius 2014-05-13 18:45
Kad jau paminėjote sotumo būseną. Idomu ar gali nuolatinė sotumo būsena būti atsakinga dėl autointoksikacijos? Juk logiška, jei ne visi organizmo šalinimo takai veikia sklandžiai ir dalis metabolizmo produktų užsilaiko. Kaip antai sutrikus inkstų veiklai išsivysto podagra. Mano bendradarbiui taip buvo. Vargšas ateina į darbą šlubuodamas, o darbo pabaigoje jį teko išvežti, nes jau visai nebepaėjo. O jis dar manim netikėjo kai sakiau negerti to kefyro, nes tai sukels priepuolį. Bet ne, iškvasino cielą litrą ale pietums ;D
Atk 2014-05-13 19:36
Mėsos valgymas... Čiukčės valgo mėsą tik, dėl to jie labai stipriai iškrenta iš Harmonijos, jie greit sensta, gimsta silpni vaikai. Todėl jei žmogus mažiau valgys mėsos, gyvulinio maisto, tada jis bus sveikesnis. Badavimas irgi nei labai sveikas, nei labai nesveikas, jis ypatingai gyvenimo neprailgins. Reikia normaliai maitintis, bet daugelis labai per daug vartoja maisto. Ir šypsosis jei žmogus dažniau, tai irgi gyvenimą prailgins ir stabdys senėjima.
mental1ty 2014-05-13 19:43
Ei vyrai, gal kas galit prieštaraujančios žaliavalgiams propagandos pavaryt? Nes pastaruoju metu jie čia komentaruose tiek prigąsdino, kad bijau jog arba mirsiu susenęs dar 50-ties nesulaukęs, arba dar anksčiau nuo vėžio, nes valgau gan daug mėsos.
Aquarius 2014-05-13 20:38
Liaudies patarlė - „Jei bijai vilko neik į mišką“ ^^ Nesuk sau galvos, valgyk mėsą ir būsi sveikas... o gal ir ne ;p Yra labai įdomi patirtis, įvykusi II pasaulinio karo metais Norvegijoje. Kuomet vokiečiai per karą okupavo šią šalį, vienas iš pirmų dalykų ką jie padarė, tai konfiskavo visus gyventojų mėsai ir pienui skirtus galvijus, kad galetu išmaitinti savo kariuomenę. Iki to laiko Norvegijos gyventojų mirtingumas nuo širdies ir kraujagyslių ligų buvo didelis. Bet kaip tik antrojo pasaulinio karo metais norvegai tapo sveikesni, nes buvo priversti daugiau maitintis augalinės kilmės baltymais. Pasibaigus karui norvegai vėl pradėjo auginti mėsai ir pienui skirtus gyvulius. Taigi gyvulinės kilmės baltymų vartojimas vėl pradėjo didėti, kaip ir mirčių skaičius nuo širdies ir kraujagysliu ligų. Kitais tyrimais buvo nustatyta, kad per didelė gyvulinės kilmės baltymų dozė išprovokuoja vėžio susidarymą. (orginalus šios istorijos šaltinis -> https://www.youtube.com/watch?v=VOP_cMcaIYU ) Nuo kokių ligų Lietuvoje žmonės miršta daugiausiai?
Acme 2014-05-14 10:47
Visas filmas "Forks over knives" yra pilnas neteisingų faktų ir logikos klaidų (http://rawfoodsos.com/2011/09/22/forks- ... -critique/). Kad ir šitas atvejis su Norvegija ( skaityti nuo "Minute 19:50"). Pirma mirtingumas sumažėjo nuo 30 atvejų iki 24. Antra keitėsi ne tik mėsos suvartojimas, bet taip pat sumažėjo cukraus ir 200% padidėjo žuvies suvartojimas. Tai sakyti, kad mėsos suvartojimo mažėjimas lėmė mažesnį širdies ligų kiekį yra mažų mažiausiai nepagrįstas, nes keitėsi ne vienas parametras, bet vegetarai "ištraukia" sau naudingus faktus, pamiršta logika vien tam, kad pagrįstu jų įsitikinimu savo "teisingas" tiesas. Ir žmonės yra skirtingi, todėl kiekvienam reikia skirtingos dietos ir daugeliu atveju vegetariška dieta yra netinkama.
ra2 2014-05-14 10:59
Acme 2014-05-14 13:46
Dėl pasninkavimo, greičiausiai tai irgi pailgina gyvenimo trukmę, bet būtent badavimas, o ne kalorijų ribojimas (http://en.wikipedia.org/wiki/Calorie_restriction). Badavimas man nepatinka, nes badaujant netenki raumenų masės, kurią paskui labai sunku atsiauginti, bet man patinka ketogeninė dieta, nes naudojant ją organizmas apgaunamas ir jis "galvoja", kad badauja, tačiau išlaikai raumenų masę. Aš praktikuoju ketogeninę dietą, bet kas trečią dieną t.y. riboju angliavandenių ribojimą iki 50 g per dieną, apie 100 g baltymų ir 300 gr riebalų ir tiems, kuriems idomu koks mano cholesterolis tai 3,65 (140), net veganai tokio žemo neturi (http://www.veganhealth.org/articles/dxmarkers). Viena iš šios dietos "šalutinių" poveikių, tai kad miegi trumpiau. Pradėjus miegodavau 4-5 val. (greičiausiai tai yra dėl to, kad organizmas žymiai geriau pailsi http://www.polyphasicsociety.com/polyph ... nutrition/) ir atsibudęs jausdavausi visiškai išsimiegojęs ir nenorėdavau miego dienos metu. Dabar miegu apie 6-7 val., tačiau kitiems tai gali būti problema, nes jie įpratę ilgai miegoti, tačiau aš džiaugiuosi, nes turiu daugiau laiko ką nors nuveikti.
Aquarius 2014-05-14 21:20
Šaunu, kad padarėte tokį atradima. Niekuo negalima aklai pasitikėti. Bet.. Tai kur ta teisybė jei viską įmanoma paneigti ir diskredituoti? Mačiau chebra internete bando paneigti, kad žemė apvali arba paneigti, kad amerikonai mėnulyje buvo. Jie taip pat turi savų argumentų... O šis filmas turi daug priešų ir netgi labai įtakingų, o ypač Colin'as Campbell'as, todėl nenuostabu, kad kritikai su pasimėgavimu išnarsto visas tyrimų silpnasias vietas ir į paviršių iškelia tai kas jiems leidžia trumpam atsikvėpti. Tačiau bendras vaizdas vis tiek išlieka nagrinėjamo objekto nenaudai. Teisingai kažkas sakė, gyvenkim kas kaip norim ir nekiškim savo tiesų kitiems. Sutinku. Nu bet gyvuliukų man asmeniškai tai gaila, jeigu ką o_O pats paskersti ir išdarinėti veršiuko neišdrįsčiau. Tai gali padaryti tik tikri beširdžiai už pinigus dirbantys parsidavėliai, kurie negerbia gyvybės. Visai kas kita pirkti mėsą gražiai supakuotą ir pateiktą. Mėsą pateikia taip, kad nesukeltų jokių emocijų. Arba iš mėsos padaro šašlyką, karbonadą, kotletą, kepsnį, viniotinį. Ji taip praranda savo pradinį įvaizdį ir skausmas, kurį dėl mūsų gyvūnams tenka patirti užmaskuojamas. Internetas netobula vieta. Čia kiekvienas gali rasti kuo tikėti.
ra2 2014-05-15 10:49
Acme 2014-05-15 11:29
) ir t.t. Apie kokį bendrą vaizdą kalbatė, kokiais faktais tai galite pagrįsti, tikiuosi tai ne tik Jūsų nuomonė atsiradusi įgnoruojant faktus. Aš gana tolerantiškas kitų nuomonėms, bet kai bullshit level'is pasiekia tam tikrą ribą aš to netoleruoju, o šiuo atveju vegetarų nepgrįstas gasdinimas mėsa, ir kad jų dieta yra sveikiausia, kas yra toli nuo teisybės. Standartinis argumentas: man gaila gyvūnų, tai kodėl tau negaila augalų, jie irgi gyvi arba tau mažiau gaila žuvies? Tam yra evoliucinis paaiškinimas mūsų, jei įdomu galėsiu paaiškinti. Žudyti gyvūnus yra tik pripratimo reikalas ir reikia tą praktikuotis. Augalai irgi jaučia skausmą, tik to negali parodyti išoriškai pvz.: pažiurėti gailiomis akimis ir pan. Reikia pačiam tyrinėti faktus, jų pagrįstumą, o ne pasitikėti autoritėtais, kurie Jums prie širdies. Reikia išnagrinėti faktus, kurie prieštarauja Jūsų nuomonei ir to nebijoti daryti. Taip žmogus tobulėja ir juda į priekį, o ne užsistovi vietoje šiuo atveju "plant-based diet bubble".
Aquarius 2014-05-15 14:44