NASA: prasidėjo katastrofinis ir nebesustabdomas Vakarų Antarktidos ledyno tirpsmas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-05-14 01:46
Del "sikam kur papuola". Nu ka as zinau, mastykit zmones nors kazkiek uz dezutes ribu. Del ko mes tersiam? gal del to kad vystomes. O kam to reikia? gal tam kad isgyventume, nes gamta taip sukure. Kiek galim isgyventi 1000 metu atgal siekianciu gyvenimo budu? Tarkim iki pirmu kataklyzmu panasiai kiap su dinozaurais buvo, tarkim koki 0-60mln metu. O tada viskas is naujo nuo mazu ir primityviu gyvunu jei pasiseks, jei ne tai kad ir nuo bakteriju. Koki brieda as cia nesu? Ogi toki, kad jei jau gamta mus taip sukure kad isgyventume (zmonija), betkokia kaina, tai mes ta ir darome visomis priemonemis (technologinemis, nes kolkas tai efektyviausia), kiek imanoma. Technologijos tersia kolkas, tokia kaina, nieko nepadarysi. Reikes uzkariauti kitas planetas, netgi gal kitas planetas kitose galaktikose. O kai musu visata eis i pabaiga reikes post zmonems (nesvarbu kas is musu bus robotai ar dievai, tai vistiek evoliucija) persikelti i kita visata, arba bent jau i kita matavima, kad isvengti energetines mirties su visa visata kartu, gal tarkim laikas nebebus problema. Jei netersime, nebus technologinio progreso, nebus progreso, bus mirtis, kaip dinozaurams. Tai tiek, zalieji uzknisa, su savo trumparegisku poziuriu.
ra2 2014-05-14 10:48
- Ir totaliu gąsdinimu.. Gal jie serga fobija? Save sureikšmina iki planetos mąstų, bet didžiausią nuostolį skaičiuoja milijardu.. Gal ir kiti nežino, kad milijardas yra asmeninis buitinis skaičius, sakykim ponas d'Bilas turi asmeninį milijardą..
kinkong 2014-05-14 10:56
immortallt 2014-05-14 11:14
bahuriux, jau dabar yra dauguma technologijų atliekų perdirbimui, kainuoja ne tiek ir brangiai, tad gal nereikia kalbėti apie vystymąsį, nes padangos pakelėse išmetamos, su tuo nesusiję, anot tavęs. Jo, praleidi vieną dalyką, mes esame sąmoningi ir sąmoningai šikame po savimi. Tai ar norime patys sukurti kataklizmą, nuo kurio mirsime, ar norime išgyventi kiek ilgiau? Ir gamtą gali kišti gyvūnų atžvilgiu, kurie yra jos dalis, o ne žmonės, kurie gamtą įtakoja labai stiprai. Berods google maps patiekia plug-in'ą, kur gali kelti vandenyno lygį kiek nori ir tada tiksliai apžiūrinėti kiekvieną kvadratinį metrą.
pastuh 2014-05-15 13:59
Realiai tai jau besas ima sitas nesamones beskaitant. Pries milijonus metu veikianciu vulkanu buvo n kartu daugiau nei dabar. Pries milijonus metu dinozaurai gadino ora non-stop. IR ka? Zeme toliau sukasi ir visi laimingi. Kol zeme suksis aplink savo asi, tol ir bus tie ledynai.
punktyras 2014-05-15 14:08
immortallt 2014-05-15 22:25
Kalba ne apie tai, ar žemė išgyvens. Kalba, kaip mums pavyks joje išgyventi. Gamtai giliai dzin, galime ir miškus iškirsti, ir atominę žiemą sukelti, bet mes joje neišgyvensim.