Byla baigta – skiepai autizmo nesukelia  (21)

10 daugiau nei milijono vaikų tyrimų nerado jokio ryšio tarp skiepų ir autizmo


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp autizmo ir skiepų nėra jokio ryšio, sako Australijos profesorius, peržiūrėję 10 tarptautinių tyrimų, kuriuose dalyvavo daugiau, nei milijonas vaikų.

„Išanalizavome duomenis ir juose sąryšio nėra,“ sako Sidnėjaus medicinos mokyklos asocijuotasis profesorius Guy'us Eslickas. Atlikti tyrimą jį paskatino dvi televizijos dokumentikos laidos, kuriose vakcinavimas siejamas su autizmu.

„Ėmiausi tikrinti tyrimus ir neradau nė vieno, kuriame viskas būtų apjungta.“

„Pamaniau, pats laikas ką nors daryti. Suorganizavau komandą, kad išsiaiškintume, kas iš to išeis.“

„Retorikos daug nėra, buvau maloniai nustebęs, kad duomenys nerodo ryšio su autizmu ar sutrikimais iš autizmo spektro.” Taip pat nėra autizmo ryšio su vakcinų ingredientais, tarp kurių gysidabris ir tiomerosalis.

Vakcinoms nuo difterijos, stabligės ir kokliušo, o taip pat tymų, kiaulytės ir raudonukės vakcinoms (MMR) žurnale Vaccine publikuotas tyrimas priekaištų dėl sveikatos nerado.

„MMR buvo vienas iš didžiųjų antivakcinavimo grupių nerimo objektų,” sako prof. Eslickas.

„Tai svarbus atradimas. Kalbama apie vaikų gyvybes. Tikiuosi, tai pakeis kai kurių, nerimaujančių dėl autizmo grėsmės, tėvų nuomonę.“

„Skiepijimo rizika paprastai yra gana maža, – karščiavimas, bėrimas ar rankos skausmas. Rimti neigiami poveikiai yra reti,” sako prof. Eslickas.

(36)
(13)
(23)

Komentarai (21)