Britus pašiurpino mokslininkų tyrimai su katėmis  (30)

Didžiosios Britanijos visuomenė pasibaisėjo prestižiniuose šalies universitetuose atliekamais bandymais su katėmis. Paaiškėjo, kad stengdamiesi geriau suprasti žmogaus kūno galimybes, mokslininkai katėms sukeldavo paralyžių, pašalindavo dalį kaukolės ir į jų smegenis, šonkaulius ir stuburą įmontuodavo elektrodų, skelbia dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atliekant bandymus kai kurie kačiukai buvo auginami absoliučioje tamsoje, kai kuriems iš jų buvo specialiai užsiūtos akys. Tai daryta stengiantis ištirti ambliopijos priežastis.

Kitiems gyvūnams specialiai buvo sužalojami plaučiai, leidžiamos paraližiuojančios injekcijos, neleidžiančios nei kvėpuoti, nei judėti.

Katėms tyrimų metu buvo leidžiami nuskausminamieji, tačiau po bandymų jas iškart užmigdydavo.

Tokie tyrimai buvo vykdomi dešimtyje Didžiosios Britanijos universitetų – tarp jų Kembridže ir Londono kolegijoje, Liverpulio, Bristolio ir Mančesterio universitetuose

Gyvūnų teisių gynėjai reikalauja uždrausti

Gyvūnų teisių gynėjai tokius tyrimus pavadino šlykščiais. Gyvūnų pagalbos draugijos vadovas Andrew Tyleris teigė, kad per bandymus katės patirdavo beprotiškas kančias.

„Galiausiai katėms sukeltas skausmas gali neatnešti jokio mokslinio rezultato, nes per bandymus su gyvūnais surinkta informacija negali būti tiesiogiai pritaikoma ieškant gydymo būdų žmonėms“, – tvirtino jis.

Anot jo, mokslininkai, užuot atlikę bandymus su katėmis, turėtų pasinaudoti XXI a. galimybėmis tyrimus atlikti neišnaudojant gyvūnų.

Visos Didžiosios Britanijos gyvūnų gynimo organizacijos reikalaudamos nutraukti bandymus su katėmis kreipėsi į šalies Vyriausybę.

Tuo tarpu reaguodamas į pranešimus Kardifo universitetas pareiškė, kad jame taikomi visi veterinarijos etikos principai, o bandymai su katėmis nutraukti jau 2010 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(31)
(2)
(29)

Komentarai (30)