Kiek savo gyvenimo laiko pražiūrime į ekranus? (Infograma)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laurynas19 2014-06-06 14:40
Kraupi statistika realiai.. Bet kitaip nelabai ir įmanoma Pats praleidžiu maždaug : 2-7val darbe prie pc -> priklausomai nuo dienos. 0-2val prie tv. -> Priklausomai ar ziuriu koki filma, nes kitkam tv nejungiu. ir manau 1-1,5val -> susidetu is trumpu akimirku praleistu prie išmaniojo. Taigi MIN: 3val. MAX: 10,5val, taigi viduniškai: 6,75val per diena. Sumažinti nelabai kaip ir gautūsi. Idomu kiek kiti praleidžiat laiko prie ekranų?
bahuriux 2014-06-06 19:25
Beveik visa savo laisvalaiki, tai butu nuo ~5 iki ~15 valandu per para, vidurkis butu, gal ir ne 10, bet 8 valandos laisvai ir is ju 90% prie PC. Zinau, zinau as priklausomas ir to neneigiu, bet as turiu ka veikti pre kompo, priesingai nei su TV, ar telefonais.
Shinigami 2014-06-08 08:03
Nemanau, kad priklausomybę galima matuoti tik laiku. Nes furistas bus labai priklausomas nuo vairavimo, kadangi komandiruotės metu jis ne prie vairo tik kai miega. Visa kita laiką prie vairo. Kaip ir bedarbis. Jis prie kompo nedirba ir neturi pinigu jo nusipirkti todėl prie kompiuterio ir nepraleidžia net 1 valandos per parą. Mano darbas prie kompiuterio, tai darbo diena min 8 valandas prie jo praleidžiu. Neturiu priklausomybės alkoholiui ir krepšiniui, todėl bendravimo ratas po darbo stipriai susiaurėja, nes dauguma po darbo tuo ir užsiima. O su panašiais pomėgiais kaip aš randu per interneta visame pasaulyje. Dar kelias valandas per diena praleidžiu gulėdamas ir klausydamas muzikos per kompiuteri (ar tas laikas prisiskaičiuoja prie priklausomybės kompiuteriui?). Visi rėkia priklausomybė, priklausomybė. Bet niekas nežiūri kad yra ne viena priklausomybės rūšis. Yra priklausomybė tokia kaip narkotikams (kuria sunkiai, bet galima pagydyti), yra priklausomybė orui ir maistui (jos pagydyti nepavyks), yra priklausomybė pastatui (juk gyveni pastate, dirbi dažniausiai pastate, žmonija jau tapo labai priklausoma nuo pastatų. Bet ar tai blogai?). Va, daugumos atvejų kompiuterį priskirčiau trečiajai priklausomybės rūšiai (nors ne visų). Jei asmeniui kurio darbas prie kompiuterio pasakytum, kad jam mokėsi dvigubai daugiau už valytojo darbą (ne prie kompiuterio), tai dauguma tikrai sutiktu ir nejaustu jokios abstinencijos kompiuteriui. Nors ir sumažėtu prie kompiuterio praleidžiamų valandų skaičius.
pastuh 2014-06-08 11:59
Na jau beveik 10 metu tenka sedeti ilgai prie pc. Tiek laisvalaikis, tiek darbas. Negaliu nieko pakeisti, neben isvykti i kokius kalnus ir sedet be elektros ir kitu susisiekimo rysiu Priklausomybe butu, jeigu negaletum prasedeti be pc bent poros dienu. Tada reiktu susirupint..
sub 2014-06-09 11:09
Mano atveju tas pats. Darbe kompas 2-7 val., namie arba kompas arba tv, arba išmanus apie 3 val. Štai 10 atsistoja valandėlių ekranui.