Mažos gudrybės, kaip gyvenime galima pritaikyti fizikos ir matematikos žinias (Konkursinis straipsnis)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

VikceII 2014-07-02 22:50
na del nuolaidos tai per sudetingai te skaciuoja paimi kaina ir padaugini is 0.65 (tiek po (100%-35%)/100 gaunasi kaip sakant galvoj greit permeti ir vsio)
Pausla 2014-07-03 12:58
Čia visas straipsnis tragiškai skaitosi, atrodo kad abiturientas parašė. Kaip gi senesniam žmogui pamiršusiam pitagoro teoremą suprast tą a2 + b2 = c2?? Gėda fakultetui
programuotojas 2014-07-06 02:20
Nenoriu įžeisti, bet pavyzdžiai silpnoki, juose trūksta gyvenimiškos patirties, na bet kaip 16m panelei neblogai. Keletas pataisymų ar kaip tai reikėtų pavadinti. Niekas neskaičiuoja kokiu greičiu reikia važiuoti į darbą, jeigu vėluoji spaudi kiek galima(arba truputį daugiau), o ne atsisėdęs skaičiuoji kokiu greičiu reikėtų važiuoti. Geriau reikėjo imti atstumą, didžiausia leistiną greitį ir skaičiuoti kiek maždaug truks kelionė, tuomet būtų galima žinoti kada išvažiuoti. Aišku realiame gyvenime dar reikia paskaičiuoti laiką kurį gali tekti stovėti kamščiuose, dar keletą minučių pasilikti nenumatytiems atvejams. Laidus tiesia vienetai, daugumai to žinoti nereikia. Aišku įdomu žinoti, kad karštyje metalai [lečiasi, bet jeigu man mokykloje būtų pasakę, kad to reikia tam, kad galėčiau laidus tiesti - tai tikrai nebūtų paskatinę mokintis. Su skysčiu plėtimusi liuks pavyzdys. Jį pritaikyti gali daugybė žmonių. Pavyzdžiui studijų laikais į šaldytuvo kamerą pasidėjome alaus butelius, šalant skystis esantis viduje pradėjo plėstis ir buteliai neatlaikė. Kaip studentas(byvęs) studentei(būsimai) galiu patarti nešaldyti alaus kameroje(nebent trumpai). Niekas tikrai neapkrauna mezgenų tam, kad suskaičiuotų kiek metrų sutaupys eidamas vienu ar kitu keliu. Buvo galima dėti kokį pavyzdį su mašinomis, kad matytusi jog kertant kampą galima sutaupyti laiko ir pinigų, o ne tik sužinoti, kiek metrų mažiau nuėjai. Nemanau, kad kasnors ims ir tikrins ar parduotuvėje parduodami tokio tūrio indai kaip nurodyta. Parduotuvėje kainą su nuolaida pirkėjai primeta iš akies. 35,85 maždaug lygu 36, 35% maždaug lygu 1/3, nuolaida litais 36/3=12, 36-12=24 ir žinau kiek maždaug išleisiu. Manau reikėjo paieškoti kito pavyzdžio nes centų tikslumu nuolaidas skaičiuojasi nebent tie pas kuriuos kišenėse vėjai arba šiaip neturi ką veikti.
Myslius 2014-07-06 11:17
Beveik visada vaikstau tik trumpiausiu imanomu keliu, tikras schumacheris esu Per pievas, ar siaip kokiais neaiskiais keliukais tenka eit. Kiekviena karta kirtes koki kampa pasiskaiciuoju kiek laiko sutaupiau. Pvz kirsdamas gatve ir eidamas ne per pereja esancia uz 50 metru, pasiskaiciuoji jog sutaupai apie 3 valandas per metus jei i darba vaikscioji reguliariai ir tuo paciu keliu. Arba isidemi kad eidamas tam tikru shorctcutu sutaupai apie 20 sekundziu kaskart, taciau jei palije eini aplink nes shortcutas neasfaltuotas ir nenori purvirtis batu.