Klimato kaita per daug greita

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SILORAKAS 2014-07-02 14:05
Nežinau... Snarglys varva, persišaldžiau vidurį vasaros. Kaip tai nesijaučia to klimato šiltėjimo
cavalier01 2014-07-02 15:22
Klimato kaita reiškia ne vien tik globalinį atšilimą(kuris, beje, tikrai dar nepasirodė visu gražumu). Tai reiškia vis dažniau nenuspėjamus ir ekstremalius orus. Turbūt esi vienas iš tų žmonių, kurie į problemą atkreipia dėmesį tik kai kažkas atsitinka, o ne ankščiau, kai dar galima viską kontroliuoti.
Armageddon 2014-07-02 18:55
Dėl klimato atšilimo Europoje prasidės ledynmetis. Filme The day after tomorrow tai ir parodoma.
bahuriux 2014-07-02 20:46
Blyn, kaip mane nervina tokie parsidave, o gal visiskai buki "mokslininkai/klimatologai atsieit" Matai uz keliu desimtmeciu tropikai cia bus. Lagas tarp CO2 kiekio ir vidutines temperaturos trunka apie 600-1000 metu, taip kad nereikia cia nusisneketi, tiems "mokslininkams" uzsakytiems tu kuriu vardo negalima istarti garsiai Nes jiems matai reikia surinkti tarsos mokescius, tik kazi kur nueina tie mokesciai, ar tikrai is tu pinigu valomas oras nuo CO2? Jei ir dideja co2 koncentracija ore tai ta siluma sugers vandenynai bent jau keleta simtmeciu tai truks. http://www.skepticalscience.com/co2-lag ... rature.htm
kausiukas 2014-07-02 23:12
Visai nebaxuriškas esi, baxuriuk, parsidave kaip tik tie kurie sako viskas gerai, cia nieko nebus, ir toliau deginkit anglį ir dūminkyt į atmosferą, nes jiems kaip tik ir moka tie naftininkai ir dujininkai, šių perspėjimų tikslas nėra nauji mokesčiai, o dėmesio atkreipimas, kad gyventi taip kaip dabar gvenam negalime, kad privalome pakeisti archaiškus energijos gamybos metodus ir pereiti prie gamtos nežalojančio civilizacijos modelio. Vandenynai jau seniai sugerinėja šilumą, tiek kad antarktika baigia ištirpti, o kai jie išils pakankamai ir pradės ją spinduliuoti į aplinką bus per vėlu.
bahuriux 2014-07-03 00:22
O tau ledynmetis labiau prie sirdies kuris jau butu buves uz ~1500 metu? Cia irgi mokslo irodyta, tik musu CO2 tersimo deka galbut tas neivyks ir gales musu palikuonys gyvent europoj, o ne po ledu. Klimatas visada drastiskai keitesi iki musu, keisis ir po musu.
kausiukas 2014-07-03 09:54
O, tai jau visgi sutinki, kad klimato kaita yra mūsų darbas. Matyt tie mokslininkai ne tokie jau ir pseudo. Ledynmetis čia visai ne į temą. Taip klimatas visąlaik kito ir kis, tačiau kokiais mąstais ir kokiu greičiu. Naturaliai globalaus šiltėjimo ar šalimo procesai trunka tūkstantmečius, o ne dešimtmečius. Beje tam ledynmečiui būtų buvę daug lengviau pasiruošti negu atšilimui, jau dabar nuostoliai perorganizuojant infrastruktūrą ir perkeliant miestus ir gyventojus skaičiuojami milijardais. O vat CO2 išmetimas į atmosferą kiekvienais metais tik didėja, nes dujininkų ir naftininkų pjaras yra apmokamas geriau nei visų likusių akademikų darbai kartu sudėjus.
bahuriux 2014-07-03 22:13
Ne nesutinku, kad tokia (tokio greicio) klimato kaita kokia apraso sitam staripsnyje yra musu darbas, bet neneigiu, kad CO2 sulaiko IR spinduliu is zemes i kosmosa. O beto reiketu nepamirsti, kad paskutini desimtmeti klimatas sala siaip jau, jei ka, lyginant su ankstesniais desimtmeciais. As nesu tikras 100%, kad mes pakankamai tersiam su CO2, kad isvengtume ledynmecio ir nesu tikras ar CO2 tikrai gali kazka pakeisti apskritai tuo klausimu, kai naturalus gamtos procesai yra kartais, o ne procentais stipresni. Ar skaitei ta straipsni is mano nuorodos? Ten aiskiai rasoma kad CO2 koncentracija ore padideja po 200-1000 metu, po to kai zemeje padideja temperatura, o ne atvirksciai.
Armageddon 2014-07-04 01:44
http://www.slate.com/blogs/bad_astronom ... ng_on.html <-- pats pirmas grafikas "Natural factors play their part, but human influence trumps all."