Kinai ketina statyti dukart už LHC didesnį greitintuvą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ware 2014-08-01 00:18
Iš straipsnių apie greitintuvus, atrodo, kad valstybės labdarą dalina. Išleis 3 mlrd., kad galėtų mokslininkai pažaisti su nauju žaisliuku ir visi džiūgaus atradę nieką. Ar nėra kokių straipsnių, kur suprantamai rašoma kokio velnio tokius pinigus investuoja į ypač brangų žiedą? Ar čia ir toliau tas sapaliones apie bozonus reikės skaityt?
demukazz 2014-08-01 08:19
kazkas kiso milijardus pries daug desimtmeciu, kad dabar galetum savo tapsnokli maigyti ir siaip internetu naudotis Na, o del LHC, tai kiek girdejau gana optimistiskai yra vystomas projektas, kurio deka pats LHC taps tik mazuoju ziedu didesneiame ziede. Regis perimetras bus maziausiai 100km. Bet viskas iki politiniu svarstymu dar neuzsitese. Bet cia EU, cia labai daug investuojama, todel manau,jog 20ies metu begyje uzgims ir pastarisi mega LHC
vazzy 2014-08-01 11:41
paprastai vygdant tokius projektus, kaip pasaliniai produktai iseina labai naudingi isradimai, kurie mokslininkam tebuvo reikalingi nagrinejant "sapaliones apie bozonus", visai pazystamas tamstai pasalinis produktas CERN'e, kuriam priklauso LHC yra internetas, ir siaip daugybe nauju isradimu jie ten padaro, vien del to, kad to reikalauja LHC.