Šiurpios nuotraukos atskleidžia didžiulę Kinijos problemą (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2014-08-04 10:58
Klausimas laukinės rinkos idiotams bei ekonomiką išmanantiems žmonėms: Rūta Vainienė iš LLRI kiekviename straipsnyje siunta, kad verslas labai ribojamas visokių reguliavimų, ypač << ... aplinkosaugos ir sanitarijos ... >>. Klausimas - kiek verslas gali pasirūpinti aplinka, kai bet koks valymo įrenginys gamybos procese yra nuostolingas? Beatliekė gamybos technologija yra ekonomiška tik tuo atveju, kai žaliava yra brangi arba itin lengvai perdirbama. Kitu atveju - nuostolinga net bandyti įdiegti tokias technologijas. Laukinės rinkos idiotai mums siūlo užterštą ir dėl taršos ligų kamuojamą pasaulį? LLRI atstovai dažnai apgailestaujama, kad ES apribojo anglies naudojimą elektrinėse, nes tai „vienintelė ekonomiškai atsiperkanti- kuro rūšis.
ra2 2014-08-04 11:31
- Pateiktos iliustracijos rodo ne ekonomikos, o buitinę taršą. Išmestos nustipę kiaulės į kūdrą ar sumestos buitinės atliekos į upę.. Visas pasaulis liudija, kad kiniečiai be komunistų partijos diktato tampa kaip išprotėję, visur spjaudo, mėto šiukšles, vaiposi prieš bet kokią tvarką..
unytas 2014-08-04 11:48
bet kuri pasaulio valdzia pradeda rupintis kaskokia problema kai jau buna per veliu. o visas siuksles sumete patis kinieciai jei jiems taip patinka tai gerai, gali dariti akcija "DAROM"
DGS 2014-08-04 16:33
Ačiu dievui, kad negyvenu kinijoje.
Shinigami 2014-08-04 22:03
Kiekviena šalis turi savo šiukšlinimo papročius. Teko skaityti apie šalį kurioje namuose yra labai švaru, bet visas namų šiukšles meta į kiemą. Todėl kiemas grynas šiukšlinas. Ar tik ne Anglijoje viską meta ant gatvės? Nes kiekviena ryta pravažiuoja gatvių valymo mašinos ir visas šiukšles surenka?
immortallt 2014-08-04 22:39
Pirma reiktų pilnai išmanyti, ką kalba liberalizmas ir kaip tai išsprendžiama. Taršos problema išsprendžiama paprastai - vandenys, žemė ir visa kita priskiriama savininkui, kuris ir išsireikalaus, kad už bet kokią taršą būtų jam atlyginima pakankama verte padengti nuostolius/išvalymą. Kinija - turi tik kapitalizmo elementų, bet ten nėra nei laisvos rinkos, nei kapitalizmo gryno. Viskas yra labai ribota. Šiaip tai, kinai yra tikri kiaulės. Iš Ikea atsiliepimų teko skaityti, kad būna net tokių atvejų, kai šikina vaiką ant lovos stende, arba atsisėdę siemkas valgo ir meta viską geriausiu atveju ant žemės. O kiaulių nesenai ir fabrikai buvo išmetę po keletą tūkstančių į upę. Jiems tai normalu. Tarša pas juos iš visur didelė. Žmonės dėję skersą, įmonės irgi, nes mažai kas reguliuojama, bet šįmet panašu pradeda viskas keistis. Turint omeny Kinijos gebėjimus per penkmetį iš neegzistuojančios industrijos padaro top3 industrija pasaulyje, tai su tarša irgi gali daug ką pasiekti, jei tikrai norės.