Sausros apokalipsė Kalifornijoje tęsiasi  (3)

Taip, pas mus jau antrą-trečią savaitę pragariškai karšta. Bet mūsų karščiams, kuriuos retkarčiais nuprausia gaivūs vasaros liūčių dušai, iki Kaliforniją ištikusios kaitros apokalipsės – kaip sraigei pėstute per Australiją. Viską pasako štai šie greta Sakramento esanti Folsomo ežero kadrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadras, kuriame užfiksuotos palei užtvanką tyvuliuojančios Folsomo marios, darytas 2011 m. liepos 20 d. O kadras, kuriame užfiksuota Folsomo marių dykuma, daryta 2014 m. sausio 16 d. (viduržiemį). Taip, taip, kaitros stichija Kaliforniją alina ne savaitę ar mėnesį. Ji tęsiasi jau ketvirtus metus.

2013-ieji Kalifornijai buvo sausiausi metai per pastaruosius 119 metų. Deja, apie kritulius kaliforniečiai tik svajoja ir šiemet. Galiausiai valstijos gubernatorius Jerry Brownas Kalifornijoje paskelbė nepaprastąją padėtį. Kalifornijos vandentiekio tarnyba informavo, kad vanduo nebebus tiekiamas ūkininkams. Kalifornijos fermeriai beveik pusę Amerikos aprūpina vaisiais, daržovėmis ir migdolų riešutais. Stichijos atgarsiai pasiekė ir Baltuosius rūmus – prezidentas Barackas Obama iš federalinių lėšų kovai su sausra skyrė 183 mln. JAV dolerių.

Katastrofos ištiktai Kalifornijai abejinga neliko ir NASA. Kosmoso agentūra pateikė palydovinių valstijos nuotraukų, kuriose matyti didžiuliai sausros mastai. NASA pateikė ir Folsmo ežero nuotraukas. Prieš trejus metus buvo užpildyti 97 proc. šios užtvankos, o šiemet – tik 17 proc.

Pasekmės pasekmėmis, tačiau kol kas pakeisti, švelniai tariant, įmanoma ne kažin ką. Kaliforniečiai visais įmanomais būdais taupo vandenį, bet jo ten kaip trūko, taip ir tebetrūksta.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai (3)