Tiesioginė transliacija: zondo "Rosetta" atvykimas prie Čuriumovo-Gerasimenkos kometos (Video)  (0)

10 metų keliavęs ir 6,4 mlrd. km per tą laiką įveikęs ESA zondas "Rosetta" jau po keliasdešimties minučių pasieks savo kelionės tikslą - Čuriumovo-Gerasimenko kometą, ir pradės skrieti aplink ją orbita. Pirmą istorijoje zondo priartėjimą prie 4,5 km skersmens kometos kviečiame stebėti tiesiogiai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-08-06 Tiesioginė transliacija: zondo "Rosetta" atvykimas prie Čuriumovo-Gerasimenkos kometos (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesioginės transliacijos pradžia Lietuvos laiku – 11:00 val. Jos trukmė – 4,5 val.

"Rosetta", kurios misija vertinama 1,3 mlrd. eurų – pirmasis žmonijos zondas, priskriejęs prie kometos ir pradėsiantis aplink ją skrieti orbita. Zondas lydės kometą, kuri dabar yra už 555 mln. km nuo Saulės, o aplink ją apskrieja per maždaug 6,5 metų. Kadangi zondas yra labai toli nuo Žemės, jo siunčiami signalai mūsų planetą pasiekia per 22 min. 29 s.

Zondas kometą tyrinės mažiausiai 17 mėn.

Šiuo metų zondas yra mažiau nei už 200 km nuo Čuriumovo-Gerasimenko kometos, o pasiekusi ją, "Rosetta" aplink kometą skries 100 km aukščio orbita. Šių metų lapkritį nuo „Rosettos“ atsiskirs nusileidimo aparatas „Philae“. Jis turėtų tapti pirmuoju žmonijos sukurtu kosminiu aparatu, kuris nusileis ant kometos paviršiaus. Aparatas į kometos branduolį paleis harpūnus, kurie taps savotiškais nusileidimo inkarais. Tada jos paviršių pasieks ir „Philae“.

Tiesioginė transliacija (Renginio moderatoriaus teigimu, zondo priartėjimo baigiamoji stadija prasidės praėjus 1,5 val. po tiesioginės transliacijos pradžios, t.y., apie 12:30 val. Lietuvos laiku)

Watch live streaming video from eurospaceagency at livestream.com
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai (0)