Kosminis zondas „Rosetta“ pasiekė Jupiterio orbitą  (8)

Europos kosmoso agentūros (ESA) aparatas „Rosetta“ pasiekė Jupiterio planetos orbitą, tačiau paties Jupiterio nufotografuoti negalės. Ši planeta dabar yra priešingoje pusėje nuo Saulės, pranešė ESA „Rosetta“ tyrimų grupė. Pagrindinis „Rosetta“ misijos tikslas – Čiurumovo-Gerasimenkos kometa 67P, sakoma pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos apsisukimo aplink Saulę periodas labai trumpas: 6,6 metai. „Rosetta“ priartės prie šios kometos 2014 metais.

Kosminis aparatas skraidina „Philae Lander“ pavadintą nusileidimo modulį, kuris turėtų nusileisti ant kometos branduolio ir atlikti jo paviršiaus tyrimus.

Kosminis zondas „Rosetta“ buvo paleistas 2044 metais. 2011 m. liepą jis buvo priartėjęs prie maždaug 100 km skersmens asteroido Liutecija. Liutecija buvo fotografuojama iš maždaug 3162 kilometrų atstumo zondui skriejant 15 km/h greičiu. Kosminio aparato prasilenkimas su asteroidu truko maždaug minutę, jis buvo tiesiogiai transliuojamas internete.

Pernai ESA inžinieriai „užmigdė“ „Rosetta“ pervedę zondo sistemas į budėjimo režimą. Taip buvo siekiama taupyti energiją. Kosminis aparatas bus „pažadintas“ 2014 m. sausio 20 d., kai bus priartėjęs prie Čiurumovo-Gerasimenkos kometos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: