Ar tikrai žiovulys – užkrečiamas?  (0)

Jei jūs žiovaujate, o šalia esantis žmogus ima daryti tą patį, nesijaudinkite – tai nereiškia, kad jam nuobodu. Greičiau atvirkščiai – tai geras ženklas, reiškiantis, kad jūs jam patinkate.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijos Pizos, Parmos ir Romos universitetų mokslininkai atrado, kad atsakomąjį žiovulį sukelia būtinybė suprasti kitų jausmus. Mokslininkai spėja, kad „užkrečiamas“ žiovulys yra gilių jausmų požymis. Jį sukelia nesulaikoma būtinybė apsikeisti bei suvokti kitų žmonių jausmus ir emocijas.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad „užkrečiamas“ žiovulys yra dažnas reiškinys tarp artimų žmonių, draugų ir giminių. Toks „emocinis“ tiltas, sukurtas vieningu žiovuliu, sustiprina socialinę sąveiką.

Specialistai, atliko eksperimentą, kurio metu stebėjo 33 suaugusius žmones. Tai jie darė daugiau nei 380 valandų. Per šį laikotarpį buvo užregistruoti 1375 žiovuliai. Paaiškėjo, kad bendrai žiovavo išskirtinai draugai ir giminės. Tokius atsakomuosius žiovavimus mokslininkai fiksavo ir beždžionių grupėse, tačiau, kaip išsiaiškinta vėlesnių tyrimų metu, tai nereiškė tarpusavio draugystės.

Biologai teigia, kad „užkrečiamas“ žiovulys yra nevalingas kitų žmonių veidų kopijavimas. Veidrodiniai neuronai, atsakingi už pamėgdžiojimus, yra išsidėstę smegenų žievėje kaktos srityje, kuri kontroliuoja mūsų socialinį elgesį ir skatina mus instinktyviai kopijuoti kitų žmonių veidus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (0)