Svajojate nuskristi į Marsą? Jau galite susikurti sau „bilietą“  (3)

Nors JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) dar nesiunčia žmonių į Marsą, tačiau tai nereiškia, jog jūs negalite prie to prisidėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA visus kviečia susikurti sau „bilietą“, tai yra patalpinti savo vardus ant mikroschemos, kuri pirmojo „Orion“ erdvėlaivio skrydžio metu keliaus toli už Žemės atmosferos ribų, o vėliau ir į Marsą.

Jeigu tam pasiryšite, jūsų vardas savo astronominę kelionę pradės monetos dydžio mikroschemoje gruodžio 4 dieną, kai NASA erdvėlaivis atliks savo pirmąjį bandomąjį skrydį.

„Orion“ nuo žemės pakils iš Kanaveralo kyšulyje (Florida) esančios kosminės bazės. Apskriejęs porą kartų aplink Žemę kosminėje erdvėje jis pasuks atgal link mūsų planetos beveik 32 187 kilometrų per valandą greičiu. O pasiekęs žemiausią atmosferos sluoksnį, jis driokstelės į Ramųjį vandenyną.

Tačiau tai tik jūsų tarpžvaigždinės vardo kelionės pradžia. Grįžęs į Žemę jis bus toliau ruošiamas NASA ateities tiriamiesiems skrydžiams ir misijoms į Marsą. Su lig kiekviena kelione, savo duomenis pažymėję asmenys rinks vis daugiau „lojalumo mylių“. Žinoma, tai bus daroma tik juokais, tačiau neabejojama, kad šiuo būdu entuziastai bus paskatinti dar akyliau sekti su NASA misijomis susijusias naujienas, ar net iš dalies pasijusti skrydžių į kosmosą dalyviais.

„NASA vis labiau artėja prie žmogaus siuntimo į Marsą idėjos įgyvendinimo, – pažymi „Orion“ programa vadybininkas Mark Geyer, – Kai padėsime pirmą žingsnį Raudonojoje planetoje, tai bus svarbus įvykis visai žmonijai. Vardų išsiuntimas kartu su šia misija leis žmonėms jaustis prisidėjusiems prie šios kelionės“.

Šiuo metu „Orion“ erdvėlaivio komanda atlieka paskutinius gruodžio pradžios pakilimui skirtus pasirengimo darbus. Vieną dieną jis skraidins astronautus ne tik į Marsą, bet ir ant asteroidų paviršių.

Na, o kol tai dar tik ateities planuose, į pirmąją kelionę jau užsiregistravo daugiau kaip 300 000 žmonių. Įsigyti asmeninį „bilietą“ į erdvėlaivio bandomąjį skrydį galite iki penktadienio, spalio 31 dienos.

Instrukciją, kaip tai padaryti rasite ČIA.

Jau užsiregistravę žmonės turi galimybę tuo pačiu sudalyvauti ir būsimoje NASA misijoje į Marsą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(13)
(27)

Komentarai (3)