JAV mokslininkas: turime tūkstančius pavyzdžių, kaip mityba įveikia ketvirtos stadijos vėžį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sloggi 2014-10-28 11:31
Dar vienas vegetaru straipsnis, kada jie nustos ligas gydit agurkais ir pomidorais? Esme ne maistas, esme saikas ir judejimas. Vegetarizme tiekpat skiliu kiek besaikiame mesos valgyme.
Atk 2014-10-28 18:58
Netiesa. Ypač dabar mėsa yra stiprūs nuodai, kiek apsinuodijimų jau yra mėsa. Geriausia tai maitintis veganiškai. Virtas maistas geras, bet vanduo mieste toks negeras, tai gal dėl to geriau ir nevirtą valgyt. Bet pereinant prie vegetariško ar veganiško tuo labiau, reiktų daug teisingiau pradėti elgtis, nes pradėsi giliau skverbtis į sluoksnius materijos tapęs subtilesniu ir galėsi ne tik daugiau gero padaryt, bet ir daugiau pakenkti, o tada smūgis grįžtamas bus daug stipresnis, nei mėsėdžiui nuo Harmonijos už tą patį veiksmą, nes mintis vegetaro ar vegano tuo labiau tampa galingesnės, jis vien savo mintim gali labai daug padaryti.
bahuriux 2014-10-28 19:40
Zmones yra visaedziai padarai, nes tur kruminius dantis, kaip zoledziai ir iltinius dantis kaip plesrunai. Sitokie mes esam ir to nepakeisim, galim visaip vartyti, bet milijomai metu evoliucijos sako ka kita. Sakyciau gal but reikia valgyti maziau mesos, bet ne tiek mazai, kad tapti perkarusiu, vejo blaskomu vegetaru
Sim 2014-10-28 22:09
Rask pas plėšruną tokią sakandą ir žiotį kaip pas mus. Čia ne įsitikinimo ar tikėjimo reikalas, yra moksliniai faktai. Pilna bandymų ir tyrimų. Jei jau norite kažką žinantys pasirodyti aiškindami žaliavalgiui/vegetarui, paklauskite jo apie B12 vitaminą. Tai vienintelis vitaminas kurio negausi iš augalinės kilmės maisto. Tik jo vieno mūsų kūnai nesintetina "pakankamai". O kodėl taip - ar b12 sintetinimo mechanizmas sugedo dėl prastos mitybos, ar genų pakitimai per daug kartų iššaukė tai - neaišku.
bahuriux 2014-10-28 23:01
Rask pas zoledi tokius dantis, kaip zmogaus. As ir sakau, kad zmones yra visaedziai, o ne zoledziai, ar plesrunai. Beto zmones neturi virskinimo sistemos tokios. kaip zoledziai.
Sim 2014-10-28 23:37
Kad ir žirafos pažiūrėk. Taip, mes viską galim valgyti, tik kokios to pasekmės.
immortallt 2014-10-29 00:00
Vegetarai ir veganai, tokie veidmaniai esat dauguma. Retas kuris iš tikrųjų supranta ką daro ir neveidmainiauja. Paaikinkite man iš kur gaunate vitamino b12? Iš kokių produktų žiemos metu susirenkate reikalingas medžiagas? Šiltnamyje, ant lempų augintų argurkų ar selgos sausainių?
kestutisz 2014-10-29 12:03
O čia jau net už straipsnį įdomiau. Galima konkrečiais pavyzdžiais apie minties galingumą, mėsėdžio vs vegano?
Hm 2014-10-29 12:48
Pats sau atsakyk iš kur B12 vitamino gauna gorilos, orangutanai būdami visiški vegetarai, o organizmas jų tapatus žmogaus? Pats maitinuosi vegetariškai virš trisdešimt metų. Visada sportavau - karate, joga, pramogai krepšinis, ledo ritulys. Kai suėjo 50 metų dėl visa ko pasitikrinau sveikata - kraujas ir visa kitą be jokių sutrikimų... Kiekvieną kartą ne vegetarams primenu, kad JAV ir GB mokslininkai nuo 1980 iki 2010 metų visame pasaulyje stebėjo 10 tūkst vegetarų ir nevegetarų. Jų galutinė išvada vienu sakiniu - vegetarizmas sveikatai nekenkią, stiprina imunitetą...
Sim 2014-10-29 13:45
Tenka methylcolabaminą vartot. O ką, vaisių ir daržovių skyriai užsidaro žiemos metu? Sunku išlaikyti savas morkas, moliūgus, pomidorus, bulves, baklažanus, tupinambus? Nereikia tiek pykčio laikyt savyje...
UTF16 2014-10-29 13:54
Vegetarai: http://www.pienozvaigzdes.lt Veganai: http://www.alpro.com
Atk 2014-10-29 19:48
Na aš mėsos ir žuvies nevalgau nuo 2002 ar 2003 metų. Jei palygintume jėgas mano ir kito žmogaus tokio pat amžiaus svorio ir ūgio, tai turbūt aš jam ir ranką nulenkčiau ir prisitraukymų daugiau padaryčiau ir visais kitais testais būčiau už jį pranašesnis. Atvirkščiai, mėsėdžiai yra silpnesni. O su tuom pasakom jau įgrįsot, kad mėsa būtina ir kruiminiais dantimis, kad jei jie yra, tai be mėsos nesveika bus.
mental1ty 2014-10-29 19:49
Ir vėl meluoji.
Atk 2014-10-29 19:58
Vegano daug stipresnė. Ji giliau gali prasiskverbti į sluoksnius materijos ir paveikti juos. Todėl savo mintim gali kitam žmogui labai stiprią žalą padaryt būdamas vegetaras. Mėsėdis negali savo mintim to padaryti. Tai yra savo neigiama emocija, mintim. Ir todėl mėsėdžiui ne taip pavojinga rėkauti, keiktis, bartis, jo grubi vibracija neleis jam giliai prasiskverbti į sluoksnius materijos ir užkabinti labiau subtilius sluoksnius. O užkabinus subtilesnius sluoksnius stipriau veikiama materija. O veganas gali užkabinti daug subtilesnius-plonesnius sluoksnius, jis daug kartų pats suplonėja-susubtilėja. Ir jeigu jis teigiamai juos paveiks, tai nieko negero nebus, jis gaus iš Harmonijos nebent dovanas, bet jei neigimai, savo agresija, nedorom emocijom, tada tai Harmonijai darys didelę disharmoniją, ne tokią silpną kaip mėsėdžio ir jis gaus atgalinį smūgį nuo Harmonijos, jam Harmonija padarys taip, kad jis mažiau suprastų, ką daro, nuims nuo jo dalį atsakomybės, kam su psichika taps negerai. Todėl galbūt psichiatrai ir gali pastebėti, kad daugiau psichinių ligonių yra tarp vegetarų. Todėl pradėjus vegetariškai maitintis, reiktų pradėt daug teisingiau elgtis, nustot įsižeidinėti, pktintis, būti nepatenkintu viskuom. O reiktų būti už viską dėkingam, neįsižeidinėti, nesibarti, neteisti nieko.
aka 2014-10-29 20:42
Pagaliau aišku, kodėl veganai tokie liesi.
Melyna 2014-10-29 20:44
Sutinku, kad vegetariškas maistas naudingas. Bet kita vertus, jūs čia kalbate apie visokias evoliucijas, pritaikytus/nepritaikytus dantis ir pan. O pažiūrėkim kad ir į savo augintinius - šunis, kates. Su savo tam nepritaikytais dantimis jie kartais, ypač pavasarį lyg karvutės ragauja šviežią žolę, vasarą kai kurie užkanda žemuogių. Tas pats su daugeliu laukinių gyvūnų. Jei jau tikri plėšrūnai užkanda "ne savo" maisto, kodėl mes turime lįsti į kažkokius rėmus ir valgyti tik morkas?
UTF16 2014-10-29 21:45
gorilų maisto iš tiesų sudaro termitai. Panašus procentas yra ir pas šimpanzes. Įdomu būtų pažiūrėti, kiek vabzdžių per dieną surupšnoja karvutė.
immortallt 2014-10-29 21:55
UTF16, žmonės atrajoja ar turi 3 skrandžius (tiek berods pas karvę)? Pykčio neturiu jokio. Pastaruoju metu atsirado dar keli vegetarai, bet jie bent briedų nepaiso ir pripažįsta, kad tinkamai maitintis vegetariškai reikia įdėti daug darbo. Ir baikit lyginti bet ką ėdantį, rūkantį, alkoholį geriantį, nesportuojantį ir šiaip nesirūpinantį savo sveikata su sportuojančiu vegetaru. Žmogus adaptyvus, jis gali priprasti maitintis vien tik mėsa - čiukčios nuo daržovių suviduriuoti ir numirt gali, bent tie, kurie gyvena vis dar savo tradicinį gyvenimą, nes jie daržovių neturi. Indai būdami vegetarai šimtus metų, naudoja itin gausiai prieskonių, ko pas mus lengvai negausi (parduotuvėje esantys, metus praleidę logistikoje nesiskaito).
UTF16 2014-10-30 02:01
), t. y. beveik 40 metų trumpiau nei Kanados vidurkis tuo metu. Kartu su vakarietiškais įpročiais atėjo ir vakarietiška virtuvė, kur nepalyginamai mažiau mėsos ir daugiau augalų, todėl šiandien inuitai gyvena tik ~12 metų trumpiau nei Kanados (Kvebeko) vidurkis.
Atk 2014-10-30 10:46
Taip. Čiukčės trumpai gyvena, greit sensta, nes jų maistas netinkamas, mėsa sveikatos neduoda. Jie tiesiog iškrenta iš Harmonijos su tokiu neteisingu maitinimuosi. Ką čia dar įrodinėti?