Gatvės kovos: kaip Niujorko lokiai karšia vienas kitam kailį (Video)  (1)

Visai neseniai visi stebėjosi peštukėmis kengūromis, kurios boksavosi Australijos priemiestyje, gyventojų kiemuose ir gatvėje.

O rugpjūčio mėnesį visai netoli didžiulio didmiesčio – Niujorko, Baltųjų pievų ežero apylinkėse gatvėje susipliekė du juodieji lokiai. Šią kovą vienam iš vietinių gyventojų pavyko nufilmuoti iš savo automobilio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juočkiai pliekdamiesi ridenasi per gyventojo kiemą, kol vienas iš jų nulipa žemyn krūmais apaugusia kalva. Kitas tuo metu laukia laiptų viršuje.

Susitikę ant laiptų lokiai gąsdina vienas kitą iššieptais nasrais, įniršis atrodo jau atslūgęs.

Vis tik toks įspūdis – klaidingas. Netrukus vienas lokių šeria letena kitam per ausį ir imtynės taip įsismarkauja, jog abu gyvūnai atsiduria tiesiog gatvėje. Ant asfalto krenta nagais išpešti kailio kuokštai.

Dar keliolika sekundžių – ir vėl ramybė. Atrodo, kad didžiuliai žvėrys stabteli įvertinti savo jėgas, tačiau dar po kelių akimirkų vėl kimba vienas kitam į gerkles.

Vienam iš jų pavyksta konkurentą prispausti prie žemės. Dar šiek tiek pasiraičioję lokiai atsigula prie kito gyventojo laiptų, stipresnysis vis dar laiko konkurentą prispaustą prie žemės.

Pro šalį važiuojančio raudono automobilio vairuotojas taip pat pastebi lokius ir sustoja tikėdamasis pamatyti, kaip ši dvikova baigsis.

Jau gulomis lokiai toliau pjaunasi vos keli metrai nuo automobilio. Prispaustajam pavyksta išsivaduoti iš konkurento glėbio ir peštukai vienas prieš kitą atsistoja stačiomis.

Vis tik vaizdo įrašas baigiasi kovos viduryje, lieka neaišku, ar lokius kažkas išgąsdino, ar jie pasitraukė atgal į mišką, ar kovėsi tol, kol vienas jų žuvo. Vaizdo įrašo autorius taip pat nepateikia daugiau informacijos.

Vaizdo įrašą į klipų portalą youtube.com įkėlė vartotojas J. Domzalski, per porą menėsių įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei 26 tūkst. kartų.

Portalui dailyrecort.com vietos valdžios atstovai patvirtino, jog vaizdo įrašas užfiksuotas ties adresu Comanche gatvė 7, Baltųjų pievų ežero gyvenvietėje. Šis gyvenamųjų namų rajonas įsikūręs tarp dviejų miško masyvų: Wildcat Ridge laukinės gyvūnijos parko teritorijos (valstijos saugoma teritorija) ir Slėnio vaizdo miško.

Prie vaizdo įrašo pateikiama informacija, jog jis užfiksuotas rugpjūčio mėnesį, tačiau vietos Aplinkos apsaugos departamento atstovas Larris Ragonesas nesiryžo to patvirtinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(4)
(6)
(-2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: