Vertingo mineralo klodai bent dviejuose Lietuvos regionuose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-11-12 14:55
Gaila, kad viskas gražu tik ant popieriaus, statistikoje. Bet praktikoje... Kiek metu anhidritas po teismus vaikščiojo? Šių metu pradžioje išleido nauja įstatimą dėl naudingųjų išteklių telkinių, kuriame parašyta, kad žemės paskirti iš bet kokios paskirties į naudingųjų išteklių telkinį gali pakeisti tik tam teise turintis asmuo. O valdininkų teisininkai terminą teisę įvardino kaip žemės savininką. Valstybinės žemės savininkas yra valstybė, verslininkas tos žemės negali išsinuomoti kol žemės paskirtis nepakeista į naudingųjų išteklių paskirtį. O valstybė negali pakeisti paskirties nes neturi leidimo kasti naudingąsias iškasenas ir niekada neturės. Todėl realiai prieiti prie žemės gelmių išteklių yra labai sudėtinga ir brangu. Trunka daug laiko ir nervų. Ir iš teismų gali neišeiti metų metais. Nes nei valdininkams, nei žmonėms nereikia kad kažkas kurtu verslą. Nes abu gyvena iš valstybės biudžeto (algos iš valstybės biudžeto, pašalpos taip pat). O iš kur tas biudžetas atsiranda jiems ne įdomu. Tik skundžiasi, kad pašalpos per mažos.
geruks 2014-11-12 21:08
Nu nesuprantu tų mūsų "valdžiažmogių",turim gera iškaseną-vandenį.Bet ne bliat,reikia užpaskudint kad paskum pas juos pirktumėm.Vat šito nesuprantu.Musiau geras atkatas eina užtai.
geruks 2014-11-12 21:16
P.S. prišikto vandens niekam nereikia.Jie tai turi.Ir dar moka už tą .
immortallt 2014-11-12 21:48
Jei turėtum smegenų ir pasidomėtum, kas tai per žaliava ir kas per žaliava anhidritas, gal tokių nesąmonių nešnekėtum. Matyt turi tą infekciją, kur straipsniu žemiau rašo. Anhidrito gavyba švaresnė nei žvyro kasyba visais atžvilgiais.
Shinigami 2014-11-12 22:39
Būtent bei reikia nepamiršti pridurti, kad žvyras tai uoliena per kuria ir teka vanduo.