Už gyvybę Žemėje dėkoti turėtume... Saturno planetai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ciklonas 2014-11-27 14:57
Tiesiog neitiketina kiek sutapimu nuo visatos gimimo turejo ivykti kad atsirastu gyvybe zemeje.Atrodo kuo daugiau suzinome,tuo daugiau atrodo jog butu viskas is anksto suplanuota.Nezinau kaip jums,bet man yra labai sunku priimti tai kaip savaime vykstanti procesa be kazkieno isikisimo.
Pjovėjas 2014-11-27 15:31
Čia yra didžiausia žmonijos saviapgaulė Įsitikinimas, kad viskas buvo suorganizuota taip, kad atsirastų gyvybė, o paskui žmogus. Realiai viskas paprasčiau: tarp milijardų milijardų planetų susidėliojo kažkokios sąlygos, kurios leido atsirast nedideliam šiaip jau Visatos mastais net nepastebimam pelėsių luobeliui, kuris dabar galvoja, kad čia viskas dėl jo ir buvo padaryta Dideliame slėgyje grafitas virsta deimantu. Ar dėl to galvoji, kad yra didysis ir galingasis Vienatinis deimanto dievas, kuris sukūrė tokias unikalias žemės gelmių sąlygas, kad galėjo atsirasti deimanto gabalėlis? Žybtels koks kvazaras mūsų pusėn alfa dalelių srautą ir nė žymės neliks kažko, kas taip vis įsivaizduoja savo išskirtinumu Manai Visatai tai kaip nors atsilieps?
bahuriux 2014-11-27 15:43
Taip, ji praras prasme ir saves suvokima, be protingu gyvybiu, nei daugiau nei maziau. Nors negyvai visatai turbut isvis viskas px
Moribus 2014-11-27 21:17
Nu deimantas prastas palyginimas su givybe.
HnrKS 2014-11-27 21:34
Kokia mintis atrodo įspūdingesnė: ar tai, kad daug įvairių sutapimų privedė prie tokio nuostabaus dalyko, kaip visata ir visa tai, kas yra joje... ar tai, kad kažkoks visagalis sukūrė tokį paprastą dalyką kaip visatą ir visa tai, kas joje? Čia paimta kažkas panašaus iš Morgano Freemano dokumentinio serialo. Senai bežiūrėjau, tai tiksliai žodis į žodį nepasakysiu.
ciklonas 2014-11-27 21:51
viskas susideliojo kaip sakai is tiek ir tiek planetu..,bet pamirsai turbut kad.. vienu zodziu PASISKAITYK apie big bang kiek visko ivyko pirmaja visatos gimimo sekunde nes kitaip nebutu ant ko ir to "pelesio" atsirast. tie sutapimai pribloskianciai atrodo, be to ju buvo labai daug.viskas preciziskai.
shift 2014-11-28 02:53
Nematau tame saviapgaulės, tai pakankamai rimta prielaida. Paėmę į rankas šveicarišką laikrodį mes gi negalvojame, kad tai atsitiktinis metalo lydinys išgautas aukštame slėgyje ir tik visai netyčia savaime rodantis valandas. Šių samprotavimų pagrindas yra tai, kiek mes aplinkoje įžvelgiame harmonijos apraiškas, priežastingumo ryšius tarp skirtingų aplinkos dėmenų. Mūsų aplinka pradedant macro masteliu (Saulės sist.), baigiant nano - viskas dirba neišpasakytai tiksliai ir subalansuotai. O to balanso dėka turime neįtikėtinai turtingą ir gražią buveinę su mastančiomis būtybėmis. Saviapgaulė yra manyti, kad milijardas beždžionių barškindamos rašymo mašinėle per milijardą metų parašys Šekspyro Hamletą. Nebūtina manyti, kad visa Visata sukurta žmogui, gal logiškiau būtų manyti, kad žmogus sutvertas Visatai. Jei Visatos platybes laikytume savaime egzistuojančia bekrašte dykyne, tuomet norint tokioj atšiaurioj aplinkoj kažką gyvo apgyvendinti reikėtų iš esamų elementų sukompiliuoti dirbančią sistemą ir pagal tai sistemai adaptuoti gyvastį. Tad jei viską suvoktume ne kaip "Visata - Žemei", bet "Žemė - Visatai", tuomet ir mūsų Saulės sistemos protingas dizainas nebe atrodo toks neįtikėtinas.
bahuriux 2014-11-28 08:15
Jus uzsimirstat kokio dydzio yra visata ir kokios sandaros. As kalbu apie multivisata, taip jau egzistuoja viskas ka tik jus galite isivaizduoti boingas stovi savartyne po prauzusio uragano, bezdziones ka tik pabaige meno kurini spauzdinti, arbatinukas sukasi kosmose orbitoje aplink kokia tik norit planeta ir roziniai vienaragiai ir spageti pabaisos ir kas tik norit jus tiek fantazijos neturit, neimanoma net sugalvoti to ko jau nebutu kazkurioje is multivisatu, tiesiog viskas ir visi variantai jau egzistuoja. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/a ... ka/S-23459 Taip ir zinoma kitoje multivisatos versijoje as ta pati zodis zodin parasiau bet tik ne sveplai Ir tas puikiai veikia be dievo isikisimo