8 pavyzdžiai, kaip reliatyvumo teorija veikia kasdieninį gyvenimą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Myslius 2015-01-16 17:50
Na cia tas paskutinis img kuri rodei tai yra cross sectionai, susikirtimai kitaip sakant. Daznai naudoja aprasyt ivykius kvantinej mechanikoj tokius kaip: ar praejo dalele per poliarizatoriu, scateringo kampus, ar pasiekia dalele detektoriu. Tie pavaizduoti plotai tai grynai klasiski. Tai yra priklauso nuo cos(kampo), o ne cos^2. Programa parasyt galima butu, bet tai niekuo nesiskirtu nuo matematikos. Nes ta pacia formule/taisykles taigi ir programiskai aprasyt reikia.
Myslius 2015-01-16 18:36
http://writecodeonline.com/php/ Cia pagal tavo ta tuos 75%, padaryk 85 dabar.
_alvydas_ 2015-01-17 18:23
Viską gražiai sudėliojai. Nežinau dar kaip čia "patiuninguoti", kad gauti tuos 85% Buvo mintis, gal pačiam eksperimente čia kažkas pražiūrėta, pvz ateina signalas iškart į daugiau nei 2 detektorius. Kaži ar tokių atvejų būna daug ir kaži kaip tuo atveju eksperimentatoriai tai suskaičiuoja, prie ko prideda rezultatą. Na jei tokios techninės problemos nėra tada bandom pažaisti priskiriant fotonui kokių nors paslėptų parametrų. Kiek suprantu tie parametrai galėtų būti arba grynai atsitiktiniai skaičiai tam tikram intervale (pasiskirstę su vienoda tikimybe) arba kažkaip netolygiai pasiskirstę tame intervale (su kintama tikimybe). Tie paslėpti parametrai turėtų kažkaip įtakoti fotono praėjimą per poliarizatorių.
Myslius 2015-01-17 21:10
Na as cia ne ekspertas, nesuprantu visko iki galo. Dar reiktu pakontempliuot. Yra klaustuku, pavyzdziui su entanglement'uoto fotono pasikeitimu akimirksniu (FTL). Cia dalykas yra tas kad, sakoma jog busena pasikeicia akimirksniu, taciau informacijos negalima perduot greiciau uz sviesa, nes nezinai ka ismatavo kitas stebetojas. O norint tai suzinot tas stebetojas ta informacija turetu persiusti ne didesniu nei sviesos greitis. Sitas kaip ir aisku. Taciau ar stebetojas gali kaip nors zinoti ar buvo atliktas stebejimas kito stebetojo. Ne pacia reiksme (poliarizarija ar dar ka), o pati fakta kad buvo atliktas stebejimas ar pakeistas eksperimentinis setupas. https://www.youtube.com/watch?v=wGkx1MUw2TU Vat cia real time'u parodoma. Na taip tiksliu reiksmiu nezinai, taciau zinai pati fakta kad kitas stebetojas pakeite savo experimentini setup'a? Jeigu tu zinai ta fakta. O tas pasikeitimas atsispindi akimirksniu kaip kvantines busenos pasikeitimas, taigi pagal tokias isvadas galima sukonstruoti aparata kuris perduoda klasikine informacija akimirksiu su tam tikra tikimybe. Sakykim seka 01010101 galima perduoti su 99.9999% tikimybe ar kokia tik kita nori tikimybe, priklausomai nuo to kiek qubitu tam panaudosi. 100% perduot negalima bet tikimybe gali arteti link 100% Toks... semi-klasikinis informacijos perdavimas. Bet to pilnai uztektu tikimybiskai saugiam klasikines informacijos perdavimui. Plius dar iveliant visokius checksum'us (informacijos tikrumo patikrinimai) Jei nera jokios galimybes aptikti fakto kad buvo atliktas stebejimas ar pasikeite eksperimentinis setupas, tada nera jokios korialiacijos kad ir is viso kazkas pasikeite, t.y. kad tos daleles isvis susijusios. Prirasiau cia litaniju, bet gal minti pagavai?
_alvydas_ 2015-01-20 14:14
Dabar teigiama, kad tų susietų porų šaltinis nepoliarizuotas. O mes jį poliarizuokim pastatydami iš abiejų pusių po vienodai oreantuotą poliarizatorių, pritvirtinkime tuos papildomus poliarizatorius prie fotonų šaltinio ir eksperimento metu sukime tolygiai apie ašį (žalią piešinuke). Tegu per visą matavimo laiką šaltinis su papildomais poliarizatoriais padaro sveiką skaičių apsisukimų (kad ir 1 arba keleta). Alisos ir Bobo poliarizatoriai ir detektoriai lieka statiški. Kaip ir senajam setupe Alisos ir Bobo poliarizatoriai pasukti viens kito atžvilgiu kamu pi/8. Klausimas ar pagal QM ir šituo atveju Alice1_Bob1 ir Alice2_Bob2 poliarizatorių poros surinks apie 85% visų užregistruotų porų ??