Lietuvą kosmine valstybe pavertę mokslininkai: „Palydovai suvienijo tautą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enjoy.slurm 2014-12-11 12:15
Padare zmones zygdarbi, to nepaneigsi, taciau nereiketu prisiimti didesniu laimejimu ir pervertinti save, kadangi atrodo siek tiek juokingai...
sub 2014-12-11 13:23
Ir kokius jau tavo nuomone prisiima jie didesnius laimėjimus, nesupratau. O pervertinti, tai tikrai tokie žmonės nepervertina savo sugebėjimų ir savęs. Kas pervertina kažką, tai nebent tu savo komentarą.
enjoy.slurm 2014-12-11 14:41
„Palydovai suvienijo tautą“, ne per daug pompastiska? Lazinames, kad paklausinejes bet kuriuose Lietuvos miestuose bent 1000 atsitiktiniu zmoniu, sulauktum mazdaug 95% (procentas ganetinai sumazintas nuo realiu 99%, kad paglostytu tau savimeile) atsakymo, jog jiems vienodai tas palydovas ir reiktu spresti realias problemas, kurios suvienytu tauta. Taip, kazkokia dali technologijomis besidominciu gal ir suvienyjo, tarkim tai yra 1% nuo visu gyventoju. Susitaikyk su tuo, brangus bendratauti, eik apsiprausk po saltu vandeniu, gal tai pades tau realiau pazvelgti i pasauli, bent trumpam.
sub 2014-12-11 15:16
Kokios tos realios problemos? Žinai, kad realių problemų turi dažniausiai tie, kurie gauna pašalpas, bet nedirba, kurie vagia iš valstybės ir tautiečių, kurie bando visaip nelegaliai prasisukt, bet mokesčių nemoka, kurie turi problemų tik per savo kaltę (nekalbu apie vienišus vaikus, mamas, invalidus ir senukus). Kodėl kažkas turi spręsti problemas už tokius, kurie prisidaro problemų per savo kvailumą ar norėjimą turėti daugiau nei sugeba. Aš, jei turiu problemų, sprendžiu jas pats, trūksta pinigų - einu skolinuos, po to atiduotu, bet dėl to nekaltinu valdžios, ir nesmerkiu Lietuvos žmonių pasiekimų, po kurių investicijos plaukia į Lietuvą. Asmeniškai labai džiaugiuosi visais gerais pasiekimais, ne tik mokslo ir kosmoso, bet ir sveikatos, inžinerijos, ir t.t srityse. Aišku vieninga tauta yra gerai, bet protinga tauta būtų geriau. Susitaikyti su tuo negaliu, nes reliai žvelgiu į mane supančią aplinką ir žmones, gal todėl ir nebranginu kvailų prasigėrusių ir trumparegiškų bendrataučių, kuriems labiau rūpi tik jie patys, deja tokių yra ir mano giminėje (džiaugiuos kad nedaug). Tikroji ir reali problema Lietuvoje yra tokie žmonės. Dėl manęs gali emigruoti visi tie, kurie šendienos Kaune pravažiavusią koloną vadino tankais, kad jie kelius gadina ir kad karas prasideda. Va čia tai reali problema, didelis kvailių skaičius Lietuvoje. Emigruokit, tik tiek galiu pasiūlyt.
enjoy.slurm 2014-12-11 17:12
Pripilstei cia is tuscio i kiaura is savo pasauleziuros, vien tik offtopic. As ir nesmerkiu musiskiu pasiekimu, tik nereikia skelbtis, kad va suvienijome tauta, padare mokyklinio lygio projekteli, na ne Lietuvisko mokyklinio lygio, bet tarkim Japonisko, Korejietisko ir kitu inovativiu saliu. Pasikartosiu, jog cia daug perdeto slovinimo ir susireiksminimo sitame straipsnyje: akivaizdu, tu noretum, jog didzioji dalis Lietuvos emigruotu, o va inovatyvus zmones ragina pasilikti cia ir bantyti tobuleti, zodziu priesingas ir negatyvus mastymas pas tave.. Inovacijos visada yra sveikintinos, taciau sis straipsnis ziauriai prasilenkia su realybe, yra saliskas, kaip ir dauguma siuo metu Lietuvos spaudoje pasirodanciu straipsniu, net primena sovietu laiku rasymo stiliu, kai budavo slovinama kazkas nereiksmingo/vidutinisko. Beje, inovacijos vienijancios zmones- issilaipinimo Marse projektai, SpaceX tobulinamos technologijos palydovu iskelimui i kosmosa (kad musiskiams butu pigiau Litsat-2 iskelti ), bandymas sukurti daugkartinio naudojimo raketas, NASA bandymai su naujo tipo varikliais ir panasiai. Tai yra realybe, Litsat-1, kaip tautos suvienijimas yra pokstas
kionig 2014-12-11 18:24
Tai taip, Lietuvos tautą suvienytų tik runkelių auginimas. Viskas ko reikia išspręsti realias problemas..
enjoy.slurm 2014-12-11 19:49
Kad suvienyti sita maza krasta, reiktu kardinaliai pakeisti mastyma, daugelis linke manyti, jog yra geresni uz kitus, nemegsta kritikos (kaip ir sitas tinklapis), bijo pazvelgti realiai i supancia aplinka, na visi budingi bruozai posovietinei erdvei.. Ir valdzioje tokie patys + kedes trinantys ten dar nuo LTSR laiku.. Kai nebeliks situ "untermensch" , naujos kartos nukreips cia valstybe tinkama linkme, aisku jeigu neemigruos, patirdami homo sovieticus priespauda...
sub 2014-12-11 23:38
nesuprantu apie kokias problemas kalbi? prezidentė gera, net premjeras beveik šiukšlių atsikratė. problema yra tie žmonės, kuriuos išvardintų anksčiau. Nebandyk man prikišti net sovietų, nes aš jų nekenčiu, va tie žmonės kurie turi problemų ir yra užsilikę po sovietų. jie ir yra tikroji problema. tai sakyk išminčiau, kas buvusius sovietus, socialdemokratus į valdžią renka? Šitie palydovai atneš daugiau naudos, nei visos Žalgirio pergalės ar aukso medaliai. O ką toks pergalės davė, arba duos? ar krepšininkai išsprendė Lietuvos problemas? kodėl tai turėtų daryti mokslininkai? Kokio velnių reikia vienyti kažką, jei dalis neša junga, kita dalis tuo naudojasi? Reikia džiaugtis kad bent tokiais projektais sulaukiau investicijų, ar dėl medalių ir Žalgirio sulaukėm investicijų? ai jo, so ryto arenų prisistatė į minusą, ir kišenės kai kurie prigrudo.. Pritart galiu kad per daug pompastiškai aprašyta, bet visa kita norma. Na o kalbant apie vieningą tauta, tai šaltu vandeniu atgaivinti reiktų jumis. Kokiu velnių reik vienyti Lietuva? Vieningas pasaulis svarbiau. O kvailių problemoms neturiu laiko, yra rimtesnių problemų kaip globalinis atšilimas, tarša, didėjantis gyventojų skaičius ir pan. Kvailių problemas spręst palikim patiems kvailiams, gerai kad dalis jų jau emigravo.
sub 2014-12-11 23:48
Aha, Meilutytes auksas kuria pridėtinę vertę, ne nu nenuvertinu jos kaip sportininkės, tikra šaunuolė, bet jos medaliai paglosto eilinio Lietuvio savimeilę ir tiek. O va palydovai yra inovacijos, pritraukia investicijas, visgi kuria pridėtinę vertę. Apie save dažniausiai gerai galvoja runkeliai, kurių problemas po to reik spręst. O savikritikos turintys žmonės mato realią situaciją ir nesutirština spalvų. Peace.
kionig 2014-12-12 01:52
Šiaip pasižiūrėjus į veidrodį, rastum daug panašumų, kuriuos galėtum pirmiausia sau pritaikyti.
enjoy.slurm 2014-12-12 11:24
O, technologiju modas pasirodo ir veidrodziu karalystes specialistas, labai jau universali asmenybe, kitiems naujienu portalams belieka tik pavydeti tokio speco. Peace lol
sub 2014-12-12 15:18
Slurm, kai žmogui atkakliai kartoji elementarius dalykus, o jis vistiek kaip į sieną šaudo, tai belieka ironiški pvz. su veidrodžiais. Bandau tau suprantama kalba paaiškint, kodėl beviltiška spręsti problemas, kurias minėjai. Tų, kieno problemas spręsti nori, tau nepadėkos, o tiesiog tavim pasinaudos. Štai tokia, nemaža, dalis Lietuvos, pasidžiaugs galimybe pralobti asmeniniais tikslais, o ne tautos tikslais. Jei to nesuprasi, tai būsi sutryptas tų pačių runkelių, nors ir gero jiems norėjai.
kionig 2014-12-13 00:00
Šiaip tamsta irgi dediesi neišpasakytu specu, kuris žino, kas čia per 50 metų bus sukurta ar ko iš viso nebus. Sakyčiau, per drąsu reikštis kaip Nostradamui, kuris iki šiol nieko teisingo neatspėjo. Tad mažiau reikėtų akcentuoti už kitus kas ką nors Lietuvoje padarys ar ne. Tokių komentatorių t. y. tokio stiliaus komentarų pilnas delfi.
enjoy.slurm 2014-12-13 10:40
Klausyk modas, ne per daug sau leidi? Gerai, kalbam tavo zargonu: Viskas ka norejau pasakyti, kad sitas straipsnis yra slamstas, visa kita tautos problemos, meilutytes auksas ir t.t. offtopic ir man tavo nuomone nerupi siais klausimais. O tokie modai kaip tamsta net delfiui netinkami, ka cia isvis veiki? Delfistus bandai atbaidyti? ) O tai ne tokia sito tinklapio politika? Kopinti straipsnius is 15min, delfi, lryto, kad pritraukti kuo daugiau publikos? Kai bus vien tik straipsniai apie technologijas, tai bus ir technologiski pokalbiai, o kolkas... Taip kad, pasiziurek zmogau i veidrodi pats ir pamatyk delfina.
Marius.brn 2014-12-13 11:30
Šlamštas kuris šloviną paleistą dėžutę į kosmosą (pats ką esi padaręs savo gyvenime? Mažiausiai tikiuosi kosminės programos iš tavo pasisakymo) yra itin svarbus moraline prasme. Lietuva kažką paleido į kosmosą! Ir tai jau keičia žmonių savimonę. O iš tavo paskutinio komentaro (daugiau nesivalioja skaityti kiek prirašėt) galima suprasti kad net itin simbolinius dalykus reikia niekinti vietoj to kad džiaugtis ir skatinti. Problema tame kad tokių straipsnių visados bus per mažai technologijos.lt, nes tiesiog per mažai sukuriama kažkas Lietuvoje. O nuo to kad per mažai sukuriama, tai Lietuva ir yra tokia kokia yra.
kionig 2014-12-13 11:40
Labai jau vaikiški atmazai..
enjoy.slurm 2014-12-13 12:29
Ne tame esme, tiesiog tokiomis ukiskomis temomis galima eiti i technologijos.lt straipsniu saltini- delfi ir reikstis, apie runkeliu ravejima ir t.t. piarintis, atmazai... tu gal is kokios zonos rasai? tokiu terminu jau senai neteko girdeti
kionig 2014-12-13 13:09
Kaip ir pirmose žinutėse neturėjai ką pasakyti, taip ir dabar tuščiai burną aušini.