Kvapą gniaužiantys vaizdai: pasivaikščiojimas stikliniu ežeru (Video)  (0)

Kad natūraliai užšalęs ledas būtų visiškai skaidrus, jo negali apdengti sniegas, o oro temperatūra turi nukristi labai staigiai. Keliautojas iš Slovakijos, Tomas Nunukas, vaikščiodamas Aukštųjų Tatrų kalnuose, Slovakijoje, savo akimis pamatė, kaip toks ledas padengė visą kalnų ežerą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tomo Nunuko ir jo draugo pasivaikščiojimas ledu panašesnis į vaikščiojimą oru arba vandeniu. Atrodo, kad T.Nunuko kojos yra netoli nuo akmenų, esančių ežero dugne. Tačiau Velke Hincovo Plesas, stiklo skaidrumo ledu apsidengęs ežeras, iš tikrųjų yra giliausias Slovakijoje. 1920m virš jūros lygio iškilusio ežero gylis – beveik 54 metrai.

Tačiau kai kuriems vaizdelį pamačiusiems žmonėms filmuota medžiaga buvo nepakankamas įrodymas, kad viskas vyko iš tikrųjų. Atsirado keletas įsitikinusių, kad visa tai – tik apgaulė.

„Tai įmanoma tik tokiu atveju, jeigu oro temperatūra atšąla labai greitai. Tai pat labai svarbu, kad nesnigtų – sniegas padaro ledą neskaidriu. Tačiau pastaruoju metu dienos buvo šaltos ir be kritulių, todėl skaidrus ledas susidaryti tikrai galėjo“, - pasakojo Igoris Ludma, patyręs turistas iš Slovakijos.

Vaizdelis „Youtube“ tinklalapyje buvo paviešintas praeitą savaitę, tačiau jį jau peržiūrėjo daugiau nei penki milijonai žmonių.

Kviečiame pasižiūrėti:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(41)
(1)
(40)

Komentarai (0)