Netoli Žemės praskries 0,5 km skersmens asteroidas  (0)

Kitą savaitę netoli Žemės praskries didžiulis asteroidas „2004 BL86“, kurio skersmuo siekia apie 0,55 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA tikina, kad grėsmės mūsų planetai jis nekelia. Asteroidas su Žeme prasilenks sausio 26 dieną, arčiausiai priartėdamas 1,2 mln. km atstumu. Tai yra maždaug triskart didesnis atstumas nei skiria mūsų planetą ir Mėnulį, skelbia Space.com.

Nuo tada pavojaus mūsų planetai „2004 BL86“ neturėtų kelti apie 200 metų.

Sekantis prasilenkimas su panašaus dydžio asteroidu „1999 AN10“ numatomas 2027 metais.

„Tai yra pakankamai artimas prasilenkimas su gana dideliu asteroidu, taigi mes turėsime unikalią galimybę jį stebėti ir sužinoti daugiau“, – sakė Donas Yeomansas, dirbantis NASA Žemei artimų objektų programoje.

Astronomai turės galimybę nustatyti tikslią asteroido formą, jo sukimąsi ir tankį. Iki šiol panašiu būdu buvo išanalizuota per 200 asteroidų, tačiau kiekvienas atvejis yra unikalus.

„Šiuo metu apie jį mes nežinome praktiškai nieko, taigi galima laukti staigmenų“, – sakė NASA astronomas Lance'as Benneris.

Pirmą kartą „2004 BL86“ buvo pastebėtas 2004 metų sausio 30 dieną naudojant metro skersmens teleskopą. Priartėjimo metu jį galės pamatyti ir nedidelių teleskopų ar teleskopinių žiūronų savininkai.

„Ateityje asteroidai ne tik taps vertingais mineralų bei kitų svarbių išteklių šaltiniais, bet ir savotiškomis kuro papildymo stotelėmis, žmonijai tęsiant mūsų Saulės sistemos tyrinėjimus“, – pastebėjo D.Yeomansas.

Vaizdo siužetas


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(10)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: