Rusija ketina statyti naują tarptautinę kosminę stotį. Europa ir JAV – nekviečiamos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2015-02-11 15:44
Man šiaip įdomu kokia reali nauda iš tų kosminių stočių, be šiaip galios rodymo ar santykių gerinimo tarp valstybių. Aišku ten mokslininkai daro kažkokius eksperimentus ir pan, bet žinant kiek tokios programos kainuoja tai yra tiesiog šalutinis produktas.
mnv 2015-02-11 16:33
Laba rita, google nasa spinoff technologies ar ka panasaus, sakyciau gana daug "salutiniu produktu" kurious priimam kaip is dangaus numestus. Nors gal siuo atveju tai kazkiek teisinga.
immortallt 2015-02-11 16:38
Kosminė programa mažai ką duoda Na GPS'as patinka? O televizija? Kaip dėl tokio elementaraus dalyko, kaip kepsnys keptas su sąlyginai mažai aliejaus gan pigioje teflono keptuvėje? O kur dar krūvos kitų išradimų ir atradimų, apie kuriuos mažai kas kalba. Jei ta nauda būtų kapitalizuoti ir apmokestinta pilnai, tai mes jau ir iki Marso būtų nuskridę.
Pjovėjas 2015-02-11 17:06
jau nekalbant apie tokį, rodos, elementarų ir plačiai naudojamą dalyką, kaip tos limpančios juostos ant batų, drabužių ir pan.
sabotan 2015-02-11 17:38
Na va pagaliau prasides antras saltasis karas. Karas ir ginklavimosi varzybos labai stumia technologijas i prieki. Bet geriau statytu kazka menuli
gediminas.kadunas 2015-02-11 17:44
Tegu stato kosminę stotį ir kuo didesnę. Kad visi jų "kosmonautai" sutilptų...
Shinigami 2015-02-11 17:45
Nu, ką. Grįžtame prie šaltojo karo laikų kai JAV su ruskinu bandė kosmosą ir mėnuli užkariauti
slawcka 2015-02-11 17:46
Čia jūs truputį nusišnekat, visi šitie dalykai buvo sukurti žemėje kosmosui, o ne kosmose . Ne astronautai ir ne TKS tai išrado. O GPS ir TV tas pats- palydovai ne kosminės stoties tyrimų dėka atsirado ir ne kosminė stotis juos paleidinėja, o shuttle ir panašiai. Kalbam gi apie pačios stoties naudingumą, o ne apskritai kosmosą. Žinoma, tokia tyrimų stotis reikalinga kitiems atradimams, bet manau užtenka vienos.
punktyras 2015-02-11 18:32
Rašyk laišką Putinui, kad užtenka vienos stoties ir kad galėtų tuos milijardus kur nors prasmingiau panaudoti.
lucy 2015-02-11 18:52
Būtent aš apie kosminę stotį kalbu, o ne apie palydovus, kurie turi realią užduotį ir naudą. Asmeniškai nelabai domiuosi ką ten daro tai be visokių YouTube vaizdelių kaip žaidžia su vandeniu ar dar ko nors kurie būna patalpinti naujienų puslapiuose nieko ir nežinau. Na jo atsimenu dar vabalus kažkokius siuntė ar kažką. Bet kad tas virš tirlijono dolerių kainuojantis objektas neštų realią naudą nežinau.
balze 2015-02-11 19:28
- I will build my own space station. With black jack. And hookers.
vietinis 2015-02-11 19:41
"prasmingiau" pas rusus tik karinė pramonė
mirtis 2015-02-11 19:57
Tik jus nespankit, ten nauda milziniska, gi ivairiausi tyrimai atliekami kaip kas elgsis tokiom salygom ir panasiai, tai pakolkas vienintelis budas mums zinomas keliavimuj kosmosu. Didesniu atstumu nenukeliausi viso to neistyres. O mes sutverimai smalsus ir tai nesustos niekada...
lucy 2015-02-11 21:11
Tame ir yra reikalas, kad pats čia spanksti, jei klystu informuok kokie ten grandioziniai tyrimai atliekami. PS Su trilijoniniu biudžetu dar ne tokius tyrimus atliktų.
Bagai 2015-02-11 21:24
Man rodos pagrindinis pliustas tokiu stociu ilgas zmogaus, augalu ir kitokiu gyvunu buvimas mikro gravitacijos ir kosminio spinduliavimo salygomis, nes jei nezinosi kaip veikia zmones, kaip keliausim i marsa, kur ne diena ir ne dvi tektu keliauti, o ka kalbeti apie dar tolimesnes keliones? O ir be to turi ka nuveikti, bet skaiciau kad net tredzdalis vietos neisnaudojama TKS del biurokratyjos ir lesu trukumo bet daug vilciu deda i spacex ir kitu privaciu kompaniju bandyma atpiginti skrydzius ir nemazai komerciniu pasiulymu turi del TKS, tik problema aisku brangus aprupinimas ir siaip pagrinde TKS, ne taip seniai visavertiskai pradejo savo veikla, nes ji ganetinai ilga laika buvo renkama. O ir pagrindine nezinai kada gali atrasti kazka tokio kas pakeistu kasdienini gyvenima, kaip ir kompiuteris internetas ir tt.
immortallt 2015-02-11 22:14
No space exploration, no technologies for space. Kas dėl būtent to, kas sukurta ten, tai neieškant specialiai, tai kaip manai, kosminės kelionės įmanomos neišmokus gyventi ir palaikyti kosminę įrangą žemės orbitoje? Neištyrus mikro gravitacijas ir radiacijos poveikio žmogui bei įrangai?
lucy 2015-02-11 22:50
Realiai nėra jokios ekonominės prasmės skristi į Marsą ar dar kažkur ir artimiausiu metu tas nesikeis(minimum šimtmetis). Čia paprasčiausiai savo galios demonstravimas, taip buvo su pirmo žmogaus skrydžiu į kosmosą, skrydžiu į Mėnulį ir tt.
DariusWh 2015-02-11 23:31
Realiai nebuvo jokios prasmes kurti ir automobiliu. Taigi kuo puikiausiai ir su arkliu tempenciu vezima galejai nugabenti viska ko tik prireikdavo Manau NASA ziuri siek tiek perspektyviau negu tu. Ir jos misija i marsa nusiusti zmones tikrai nera vien del to jog issiaikinti ar buvo kada ten gyvybe ar ne. Jie tikrai iesko kur kas daugiau. Tiksliai pasakyti ka jie ten ieskos ir veiks as nezinau. Bet mano manymu, tai žmogaus kolonizavimas ir isgyvenimas jame, bei naudingos iskasenos.
lucy 2015-02-12 01:03
Palyginai mašinas su marsu... PS prieš tai buvo traukiniai ir žmonės įžvelgė perspektyvą. Gal tolimoje ateityje marsas ir bus kolonizuotas, bet tikrai ne mums gyviems esant ir dabar tai yra tik dar vienos lenktynės. Nieko daugiau. PS nežinau kokios vertės "iškasena" ten turėtų būti kad apsimokėtų pastoviai siūsti kažkokius agregatus pirmyn ir atgal. Kosminės kelionės tiesiog neapsimoka. Kažkada net buvo straipsnis jog norint nukeliauti ten kelis šviesmečius reiktų daugiau energijos nei pačio transporto masė konvertuojant masę į energiją, be nuostolių. Taigi šiuolaikinė fizika yra tikrai ne kosminių kelionių pusėje. Čia visokiuose filmuose ar komiksuose yra pretekstai jog planetos yra kolonizuojamos dėl iškasenų. Realiai nukeliauti į kitą žvaigždę dėl kažkokių planetų ar juolab jų iškasenų tiesiog energetiškai neapsimokėtų. O keliauti ten kelis šimtmečius ir realiai žinoti jog čia GALBŪT bus tik tavo vaikų vaikų vaikams kažkas na nežinau nebent labai iš idėjos. PS man labai patiktų kur nors keliauti ir jog tai apsimokėtų ir nieko aš prieš, bet tiesiog logika prieštarauja. Visada yra smagu kai pinigai nueina ne kur nors kokiam karui ar šiaip armijai, o kažkur atrast kažką naujo, nors nelabai ir naudingo.
TAURAS 2015-02-12 03:03
o kaip kitaip vystiti kosmoso keliones? As manau reiktu jau ne stoti kosmose statyt, o visa dideli erdvelaivi, su kuriuo butu galimybe keliauti daug metu ir pasiekti saules sistemos ribas. Ir siaip, klausimas: Ar geriau investuoti i kosmo poveiki ir kitu neisaiskintu dalyku kurie yra uz musu atmosferos ribu, ar i tai, jog zmones turetu daugiau televizoriu, ar dar kokio slamsto? Isvis kur geriau galima panaudoti raketini kura? Is jo ar taip, ar taip neismaitinsi Afrikos saliu? Galima daugiau palydovu paleisti, bet kur didesne nauda, ar tolimesni tirimai vardan kosmoso uzkariavimo, ar dabartines kartos gerove?