Revoliucija medicinoje: vėžines ląsteles žudantys aukso nanovamzdeliai  (0)

Leedso universiteto mokslininkai sukūrė metodą, kuris naudoja nano technologijų pasiekimus bei gali tapti rimta pagalba medikams, kovojantiems su onkologiniais susirgimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša puslapis ZME Science. Jame teigiama, kad mokslininkai nusprendė sukurti aukso nanovamzdelius, kurie tyrimų metu sėkmingai aptikdavo vėžines ląsteles ir jas sunaikindavo. Tiesa, bandymai buvo vykdomi su pelėmis, todėl naujo metodo taikymas su žmonėmis prasidės ne taip greitai, kaip norėtųsi.

Nanovamzdelių sekimas vykdomas, naudojant multispektralinį optoakustinės tomografijos (MSOT) metodą, kuris naudoja ultragarso bangas bei leidžia gauti informaciją apie fiziologinius procesus molekulių ir ląstelių lygmenyje.

Mokslininkų teigimu, aukso nanovamzdelių naudojimas neturi pašalinių efektų, skirtingai nei chemoterapija. Tai leidžia teigti, jog pacientui nebus padaryta žalos, į jo kūną įvedant nanovamzdelius ir juos pašalinant. Viskas, ko reikės paciento gydymui – tai lazeris ir injekcija.

Aukso nanovamzdelius taip pat ketinama panaudoti preparatų transportavimui, todėl po vėžinių ląstelių pašalinimo atitinkamos organizmo vietos gaus reikiamą vaistų dozę.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(42)
(0)
(42)

Komentarai (0)