Kodėl visatoje neieškome neorganinės gyvybės? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Žydrūnas.laureckis 2015-03-04 14:17
Butent. Senai galejo pagalvot apie neorganines gyvybes.
sub 2015-03-04 14:57
Daugiau tokių straipnių labai prašau. Manau daugelis čia skaityt pradėjo būtent dėl technologijų. Bet ilgainiui nusivažiavom iki to, kad iš 15 straipsnelių laiką verta gaišti tik su 8. Tik pusė šendien publikuotų straipsnių yra verti dėmesio. Ar čia skaitytojai, jų dėmesys, ar administracija kalta, nebansyiu teisti ar spėlioti. Keista ir tai, kad daug "verta skaityti" yra ant beverčių temų apie pimpalus, varnas ar pabaisą šunį. Praskipinu kas neįdomų, bet vis mažiau lieka temų kur laiko gaišt negaila. O laiko ir klikų galėčiau skirti daugiau jei turinys būtų geresnis. Prie to pačio: ta statistika, kiek yra komentarų, verta ir neverta skaityti prie straipsnio, ar būtų šią informacija galima matyti ne atsidarius straipsnį, o pagriniame, tituliniame lape?
BlueC 2015-03-04 15:27
Ir ką jau čia taip sužinojome? Senai galėjo pagalvot? Pvz. aš tai senai pagalvojau - gyvybė gali būti ne vien organinė. Proveržis. O straipsnis - filosofija. Daugiau klausimų nei atsakymų. Netgi visai be atsakymų - tik klausimai ir pasvarstymai ta tema. Kita vertus - o kas belieka? Kokiais metodais ieškotume gyvybės "grynosios energijos" pavidalu, kuri tuštinasi blogais sapnais?
Bobinux 2015-03-04 15:42
O kodel neieskome slapto portalo i Hario Poterio pasauli, gi ten egzistuoja jau magijos pavidalo gyvybe, galetume daug ka nuveikti?
TLas 2015-03-04 16:15
Kazkodel toki pati klausima jau budamas 10 metu izduodavai. Kodel visi mano kad ateivei tei butinai zali zmogeliukai kurie turi but panasus i kazka kas yra zemeje? Kodel nagali buti kazkas visiskai kitokio? Kam nereikia deguonies, vandens ir t.t. Pagaliau ir likes pasaulis iki to dasimaste:)))
Fobus 2015-03-04 18:12
Šis straipsnis baisiau nei tavo išvardinti straipsniai apie varnas ar šunis. Mes negalime atrasti ateivių, nes jų ieškome ne mikrobangomis savo veidu? Ar sapnais besituštinantys ateiviai... Jau taip nusikliedėjo... Matosi, kad autoriui svarbiau bereikšmiais vaizdiniais pasilaidyti, nei rimtai padiskuoti. Dar kraupiau, kad tau atrodo, jog būtent taip ir turėtų atrodyti mokslo žinių straipsniai...
mobilunkas 2015-03-04 19:47
kam ieskot neorganines gyvybes, jeigu mes dar nepripazistam, kad kompiuteirniai virusai, trojos arkliai ir kitos besireplikuojancios programos yra gyvybe?
GM 2015-03-04 19:50
Čia tik tu mąstai, kad visi taip mąsto ir tik dabar apie tai pagalvojo
enzim 2015-03-04 20:55
Na čia tik teoriniai papilstymai. Siūlau pavardinti SF romanus, kuriuose aprašyta neorganiniu pagrindu egzistuojanti gyvybė. Man patiko Aizeko Azimovo „Net patys dievai“, Stanislavo Lemo "Soliaris" ir dabar neprisimenu nei vardo nei pavadinimo, olandiška pavarde, rašė apie gyvybę silicio pagrindu, labai įtikinamai su cheminėm formulėm, paskui pasidomėjau, pasirodo egzistuoja silicioorganiniai polimerai, gal kas atsiminsit ir priimsit .
Hm 2015-03-04 21:42
Galima pridėti Karlosą Kastanedą, kur Don Chunas indėnų magas pasakoja amerikiečiui antropologui, jog indėnų magų didžiausias atradimas padarytas prieš 10 tūkst. metų, kad žmonija (tiksliau didžiosios dalies žmonių protai) okupuoti neorganinės kilmės gyvybės...
bahuriux 2015-03-04 21:49
Okupuoti proto virusais ir zinoma tustinasi blogais sapnais. cia pusiau rimtai.
sloggi 2015-03-04 22:12
Jai tai taip butu paprasta atrast kitokiu formu givybe, manau jau butu kazkas tai pradejas daryt, tik toks klausimas kaip jus ja aptiksit, kai jus nezinot ar tokia isvis egzistuoja? Negeriau ieskot pedsaku panasiu i musu givybe? Apie ja bent kazka ismanom. Kitaip sakant geriau zvirblis saujoj, negu briedis pievoj. Manau todel niekas ir neiesko kitokiu givybes formu apart biologines kilmes.
Algucis R 2015-03-04 22:54
Kad žmonėm negana to kad gyvybė turi būt į juos panaši fiziškai, ji dar turi ir mastyt taip kvaiklai kaip jie. Žemėj pilna gyvybės ir nekvailos yra. Bet kadangi delfinui nereikia nei raketų nei kompų tai juos galima naudot bandymam ir mėsai nes jie per kvaili...
defone 2015-03-04 23:39
Kodel? Nes niekas nezino kokiu budu ta gyvebe galetu egzistuoti, esame pasaulyje kur fizikos desniai veikia manoma visoje visatoje ir zymiai paprasciau ieskoti to ka zinai ar numanau galint egzistuoti. Nesakau ,kad nera mastanciu akmenu, ar protaujancio zefyrinio monstro isikurusio marse, tik nelabai tiketina tai.. o jei mazai tiketina tai mazi sansai ,kad ir pasiseks, kam gaisti laika kai galima ji skirti didesniu vilciu teikiamoms paieskoms. Butu pakankamai istekliu kodel gi ne, bet dabar skirti pora milijardu.. ai..
slawcka 2015-03-05 00:42
aš ne į temą, bet mane nervina, kai perskaitai straipsnį, o pasirodo visas video yra ta pati info tik originalo kalba. Mieliau būčiau iškart video pažiūrėjes..
sub 2015-03-05 08:25
nereikia interpretuoti mano teksto.. savo pasakymu norejau atkreipt demesi redankcijos i tai, kad truksta daugiau kokybisku straipsniu wpie technologijas, mokslą, kosmosa ir pan.
HardAxe 2015-03-05 08:50
protaujančių akmenų paieška būtų ganėtinai sudėtinga... randi akmenų planetoj (silicio) ir ką? gyvi jie ar ne? Turbūt ieškom organikos, nes tai savaime nesusidarantys junginiai ir juos įmanoma aptikti.
Dragoon 2015-03-05 13:13
Kaip vienas iš tų "neoriginalių, riboto intelekto astrobiologų" atstovų galiu pateikti kelis pagrindinius aspektus, kodėl ieškome būtent tokios gyvybės. Visų pirma reikia pažvelgti į cheminių elementų gausą mūsų matomoje Visatoje. Po vandenilio ir helio daugiausiai yra deguonies ir anglies. Tad šių elementų pagrindu tikimybė susidaryti molekulėms yra didžiausia. Silicio pirma yra 10 kartų mažiau, taip pat jis sudaro silpnesnius kovalentinius junginius, nei anglis. To pasekmė - jei ir susidarytų silicio pagrindo gyvybė, ji būtų ne sudėtingesnė, nei vienaląsčiai organizmai. Vanduo, net nepaisant jo santykinio gausumo, yra geriausias skiediklys gyvybei. Kiti tinkami - metanas ar amoniakas - skystos būsenos yra gerokai žemesnėje temperatūroje, kur ir energija yra mažesnė. Vėlgi, tikimybė susidaryti sudėtingai (ir net paprasčiausiai) gyvybei yra mažesnė. Žinoma, niekas to visai neatmeta ir yra planų keliauti į Titaną. Elektromagnetines bangas apima viskas nuo radio bangų iki ultravioletinių ir gama spindulių. Viskas skleidžia vienokio ar kitokio bangos ilgio spinduliuotę. Taigi logiška ieškoti kažkokių gyvybės požymių būtent tokiais metodais, o ne neutrinų detektoriais ar sapnininkais. Tokios idėjos apie "mokslininkų žioplumą ar bukumą" gajos tik neturint pakankamai žinių kas ir kodėl apskritai yra daroma.