Šiurpi istorija: gyvūnas du metus buvo įkalintas tamsiame kambaryje (Foto)  (3)

Širdį virpinanti drama, kuo pavirto jaunas gyvūnas, beveik visą savo trumpą gyvenimą – dvejus metus – laikytas be saulės šviesos, tamsiame kambaryje, negali palikti abejingų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, anot tinklapio thedodo.com, itin ryškus žmogaus žiaurumo pavyzdys, prie ko priveda prekyba laukiniais gyvūnais. Savanoriai iš nevyriausybinės organizacijos Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT), kaip įprasta, praėjusią savaitę nuvyko į budistų šventyklą patikrinti, kaip laikosi vienuolių laikomi laukiniai gyvūnai. Įprasto patikrinimo metu atrastas siaubingas dalykas – trejų metų meškutė, vardu Kwan, dvejus metus buvo laikoma be saulės, uždaryta tamsiame kambaryje. Savanorių išvystas vaizdelis paliko be žado – meška buvo tiek sulysusi, jos kailis išsipešęs, kad sunkiai atpažįstama, koks tai apskritai gyvūnas. Meška iš išsekimo sunkiai nulaikė savo galvą, tačiau vis tiek žvelgė į savanorius su pagalbos akyse prašymu. Savanoriai išprašė šventyklos šeimininkų mešką pasiimti su savimi į savo prieglaudos centrą, tačiau visą naktį kovoję dėl jos gyvybės, meškos išgelbėti nesugebėjo. Meška nieko neėdė, pernakt kelis kartus nustojo kvėpuoti ir galiausiai jos gyvybė užgęso. „Padarėme viską, kas buvo mūsų valioje, tačiau, deja ... Ši netektis mus kaip reikiant sukrėtė, sunku iki šiol atsigauti“, - savo Facebook paskyroje tokį įrašą paliko WFFT nariai. Vis dėlto, nors meškos Kwan istorija su liūdna pabaiga, Tailande egzotinių gyvūnų prekyba, leidžiant juos laikyti kaip naminius gyvūnėlius, klesti ir tokių, kaip ši meškutė, gyvūnų yra daugiau. Laukiniams gyvūnams augant jų šeimininkai patiria nusivylimą ir dažnai savo augintinius apleidžia. „Lengviausias kelias atsikratyti nepageidaujamais gyvūnais – palikti juos budistų šventyklose - „šventose vietose“, kur jais neva bus prideramai pasirūpinta. Tačiau dažniausiai šie gyvūnai uždaromi į tamsius kambarius ar narvus ir galutinai paliekami likimo valiai, - sakė WFFT nariai. Vienuoliai nėra piktos valios žmonės, tačiau jie neturi reikiamų žinių prideramai pasirūpinti laukiniais gyvūnais Tačiau kai kurie vienuoliai yra verslūs žmonės, kurie netgi paskatina žmones atiduoti namie laikytus egzotinius laukinius gyvūnus jiems, šventyklose sukurdami savotiškus egzotinių gyvūnų zoosodus, į kuriuos eina žmonės, moka pinigus ir šventyklų vienuoliai iš to pelnosi. Taip nutiko ir meškutės Kwan atveju.

WFFT organizacija kovoja prieš tokias praktikas šventyklose, tačiau pripažįsta, kad vienuoliai yra įtakingi ir turtingi žmonės, turintys gerų ryšių su politikais, todėl ėjimas prieš įstatymus jiems nėra didelė problema ir nuo atitinkamos atsakomybės jiems dažniausiai pavyksta išsisukti.

Visi, norintys prisidėti prie kitų tame pačiame vienuolyne laikomų meškų išgelbėjimo, kviečiami aukoti. Tai padaryti galima čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Rūta Levickaitė
(40)
(6)
(34)

Komentarai (3)