Piktesnis už šunį: kurtinys užpuolė slidinėjimo trasoje pagriuvusį vaiką (Video)  (0)

Būna ir taip. Vienoje Norvegijos slidinėjimo trasoje sniegu šliuožiančius ir kartais griuvinėjančius dvikojus padarus su pagaliais rankoje įdėmiai stebėjęs kurtinys nusprendė pademonstruoti, kas čia viršininkas. Karingai nusiteikęs paukštis staiga puolė sniegan pagriuvusį berniuką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors netrukus užpuoliką slidžių lazdomis nuo vaiko nuginė jo artimieji, kurtinys nusiraminti nė nesiruošė. Priešingai – tarsi agresyvus šuo, puolė į kulnus ant slidžių vėl atsistojusiam berniukui iš nugaros. Kai vėduokliauodegį paukštį mėgino sudrausminti kažkokia pro šalį šliuožusi slidininkė, juodasis akiplėša taikiniu pasirinko pastarąją.

Sunkiai paaiškinamo įniršio apakintas patinas vis negalėjo nusiraminti ir vėliau. Tiesa, savo tulžį kurtinys liejo nebe beatodairiškomis banzai stiliaus atakomis, o Geigerio skaitiklio tratėjimą primenančiu ambrijimu. Plūdosi vyrukas net atlošęs galvą.

"Besikoliojančiu" paukščiu stebėjosi ir jį fotografavo kiti pro šalį šliuožę slidinėjimo entuziastai. Kurtiniui jų ginklai – slidininkų lazdos – buvo nė motais. Šie kurtinio manevrai labai primena tuoktuvių šokius ir serenadas, tačiau kurtinių tuoktuvėms dar ankstoka – jos vyksta kovo-balandžio mėnesiais.

Kurtiniai gyvena ir Lietuvoje. Beveik kalakuto dydžio suaugę patinai gali sverti 4-4,5 kg. Paukštis įrašytas į Lietuvos Raudonąją knygą.

Beje, kurtinys vaizduojamas Šiaulių raj. esančio Bubių miestelio herbe. Į pietvakarius nuo Bubių yra didelis Bubių-Padubysio miškų masyvas, kuriame gausu žvėrių ir paukščių. Pagal vieną legendą, senovėje Bubių gyvenvietę supo didžiuliai miškai su daugybe kurtinių, nuo kurių nuolatinio bubėjimo ir kilęs miestelio vardas – Bubiai.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(2)
(16)

Komentarai (0)