Tel Avive rastos alaus talpos: kur vyko linksmybės prieš 5 tūkst. metų?  (0)

Kasinėjimų Tel Avive metu rasti senovinių talpų alui daryti fragmentai atskleidė daug naujo apie egiptiečių įpročius ir gyvenimo būdą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis radinys labai nustebino archeologus nes tai kelia naują hipotezę apie egiptiečių gyvenviečių geografiją. Pasirodo, kad ši tauta daugiau kaip prieš 5 tūkst. metų buvo įsikūrusi toliau į šiaurę nei manyta iki šiol ir puotaudavo mieste, kuris šiandien laikomas labiausiai mėgstančiu linksmybes visame Izraelyje. Izraelio Senienų valdyba sekmadienį pranešė, kad tuose keraminiuose induose, pagamintuose egiptiečių metodu, kuris skyrėsi nuo to meto vietos keramikos, būdavo saulėje laikomas miežių ir vandens mišinys, kuris fermentuodavosi.

Šukės buvo atrastos po biurų pastato statybviete Tel Avivo centre, 17-oje duobių, kuriose ankstyvajame bronzos amžiuje (3500-3000 m pr. m. e.) būdavo laikomi žemės ūkio produktai, sakoma Valdybos pareiškime.

Atradimas rodytų, kad egiptiečiai tais laikais gyveno toliau į šiaurę nei manyta. Archeologai Izraelyje anksčiau rado įrodymų, kad egiptiečių bendruomenės gyveno labiau į pietus, Negeve ir palei Viduržemio jūros pakrantę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (0)