Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
sielinas 2015-04-04 21:20
Puiki žinia.
mirtis 2015-04-04 23:04
Nu kad skanu steika isauginti, teks ir riebalais pasirupinti, va tada jau tikrai bus galima kalbet kazka
UTF16 2015-04-05 01:42
Mėsą imituojančią augalinę tekstūrą galima padaryti jau dabar ir tikrai ne už šimtus tūkstančių, o už visiems prieinamą kainą. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinis argumentas, kodėl žmonės nesimaitina veganiškai, yra vitamino B₁₂ trūkumas, ir kadangi laboratorinėje mėsoje to vitamino nebus nei kvapo, peršasi išvada, kad ji bus labai nepopuliari.
mirtis 2015-04-05 10:56
dar karta perskaityk antraste simtastukstanti...
Simplicity 2015-04-05 11:55
Vėl tu su savo vegetarizmu? Sakai, kad tai ne religija?
Tu turėtum džiaugtis, kad tokios mėsos kaina krenta. Auginant laboratorinę mėsą pramoniniu būdu nenukentės joks gyvūnas, bus etiška tokią mėsą valgyt ir t.t. Dabar jums, vegetarams, nebereikės savęs apgaudinėti su sojos mėsa ir augalinės kilmės šonine— galėsit kirst burgerius kartu su kitais
p.s.
Kai tas laboratorinis faršas taps pigesnis už gyvulinį, jis atsirasi visokiuose kebabuose, burgeriuose ir parduotuvėje parduodamuose pusfabrikačiuose. (T.y., produktuose, kurių pirkėjams neįdomu iš ko ta mėsa padaryta, kiek ir kokių maistinių medžiagų ten yra.)
UTF16 2015-04-05 13:17
Taip, pagamino labai brangų mėsainį, kai šiuo metu viso veganiško naminio mėsainio (ne tik „mėsos“) savikaina yra 1 ar 2 €.
Fikcija 2015-04-05 17:10
Patys ir eskit sita sintetini niekala .
Radiant 2015-04-05 17:26
kai atpigs tai tas "sintetinis niekalas" tai pamatysim kad ir restoranuose ji des, nes gi pigiau, o skirtumo skonyje ar isvazidoje nera
Creatium 2015-04-05 17:36
"Sintetinį reikalą". Kuo jis labiau sintetinis, negu iš karvės išpjautas mėsos gabalas? Tuo, kad augo laboratorijoje? O jeigu karvę laboratorijoje auginsi (na, šersi žole ir pan., bet auginsi laboratorijoje), tai irgi bus sintetinė?
Juk tai yra visiškai ta pati mėsa, tik auginta ne gyvulyje, o ant lėkštutės. Kuo ji yra labiau sintetinė už įprastą mėsą, neaišku. Ko gero niekuo. Nes tai juk ta pati medžiaga.
Fikcija 2015-04-05 17:47
Protinguoli pagal tave ledai is augaliniu riebalu,pieno milteliu ir pvz is naturalios grietineles skoniu nesiskiria?Arba desra is ukininko ar is kokios "biovelos" - to paties skonio?
UTF16 2015-04-05 17:53
Ne, ne ta pati. Tokioje mėsoje nebus vitamino B₁₂ ir heminės geležies (www.researchgate.net/profile/Isha_Datar ... 000000.pdf 8.1 skyrius „Nutritional value“).
Shinigami 2015-04-05 19:57
hmmm kažkaip straipsnyje nepastebėjau tos dirbtinės mėsos cheminės sudėties. O čia daug kas diskutuoja kas ten bus ar ko ten nebus. Kiek ekstrasensų šiame portale lankosi, šito tikrai nesitikėjau.
P.S. o šiaip nėra to ko nebūtu galima pataisyti. Pridėti vitaminų, mineralų, skonio stipriklių ir viso kito kas ir dabar ya dažnai dedama.
immortallt 2015-04-05 20:40
Tai yra tas pats gyvas rameninis audinys. O dauguna cia aiskinanciu apie chemine mesa, tokia ir valgot. Kuris is jusu mokat 40lt/kg ir perkat mesine jautiena? Itariu retas.
Creatium 2015-04-06 11:12
Šitie dalykai yra labai nesunkiai pridedami. Tad tai nėra kažkas tokio, kas lemtų tą, jog tokia mėsa taptų ne natūralia. Tai vis tiek yra ta pati mėsa.
UTF16 2015-04-06 12:15
Taip, tik kažkodėl, kai kalbama apie veganizmą ar vegetarizmą, šitas argumentas būna oponentų „koziris“ – atseit nėra vitamino B₁₂, tai vadinasi, netinkama mityba.
Jau dabar iš augalų galima padaryti mėsos imitaciją ir į ją pridėti visko, ko reikia. Net ne galima, o tai jau daroma. Ir nereikia velniai žino kiek kainuojančių tyrimų.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Laboratorijoje užauginti mėsainiai atpigo nuo 325 000$ iki 11,36$