Žuvys monstrai: pasiekė tokį dydį, kad naikina viską aplink save (Video)  (1)

Akvariumų žuvytės, paleistos į upes, daro didelę žalą ekosistemoms, nes išauga iki tokių dydžių, kad ima naikinti visas kitas žuvis aplink save. Vakarų Australijos krantuose buvo sugauta auksinė žuvelė ir Koi karpis, kurių išvaizda visus pribloškė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Murdoko universiteto žuvininkystės tyrimų centro vadovas Davidas Morganas perspėja, kokią žalą daro žmonės, paleisdami savo akvariume auginamas žuvytes į laisvę.

„Sugauta auksinė žuvelė ir Koi karpis – puikūs pavyzdžiai, kuo gali pavirsti akvariumų žuvelės, paleistos į upes. Jos tampa upių monstrais – išauga dešimt kartų didesnės nei turėtų būti ir stumia iš natūralių buveinių kitas žuvis, jas išnaikina. Žmonės nesuvokia, kokią žalą jie daro ištisoms upių ekosistemoms, kai paleidžia savo žuveles į laisvę“, - teigė profesorius.

Vakarų Australijos pakrantėje šis reiškinys itin pastebimas – beveik kiekvienoje centrinėje miesto upėje gyvena akvariumo žuvyčių.

Mokslininkai aiškina, kad akvariumų žuvys, paleistos į laisvę, paprastai užauga daug didesnės nei būdinga jų rūšiai, todėl ima medžioti vietinę fauną. Taip pat dekoratyvinės žuvytės vandens telkiniuose paskleidžia egzotinius parazitus ir joms būdingas ligas, tokiu būdu išbalansuodamos natūralią upės ekosistemą.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai (1)