Kaip atrodė pirmasis pasaulyje telefonas?  (3)

Prieš 138 metus – 1877-ųjų balandžio 4 d. – gimė pirmasis stacionarus telefonas. Teisingiau, du telefonai. Vienas aparatas buvo pastatytas Čarlzo Viljamso Jaunesniojo (Charles Williams Jr.) gamykloje, o kitas – vieno pažįstamo piliečio namuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, kad Čarlzas Viljamsas Jaunesnysis valdė telefonų aparatus gaminančią kompaniją, o gamyklos laboratorijoje dirbo tūlas Aleksandras Grahamas Belas (Alexander Graham Bell). Atstumas tarp judviejų turimų telefonų sudarė apie 4,5 kilometro. Dviejų telefonų aparatų komutacijai buvo sugalvotas mechaninis jungiklis, kuris vienokiu ar kitokiu pavidalu egzistavo beveik šimtą metų. XX a. 6 dešimtmečio pabaigoje buvo sukurtas vakuumines lempas turintis komutatorius, tuo tarpu 1965 m. pradėjo veikti pirmasis komunikacinis centras, sukurtas tranzistorių pagrindu.

Nepaisant visuotinės „išmanizacijos“ ir perėjimo prie mobilių įrenginių, dar ir šiandien stacionarus telefonas nėra visiška atgyvena – jį sutiksime jei ne namuose, tai darbo vietoje. Tačiau pirminį jo variantą atpažinti išties sunku.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(28)
(26)
(2)

Komentarai (3)