Šiaurės Korėjos vunderkindas: Kim Jong-un vairavo vos trejų  (3)

Savo lyderį Šiaurės Korėjos gyventojai aukština, kaip tik išmano,o jei reikia – sukuria fantastines istorijas. Šalies mokytojams neseniai buvo išdalinti vadovėliai, kuriuose rašoma, kad Kim Jong-un'as buvo vunderkindas. Jis esą mokėjo vairuoti jau trejų metų, o jachtų lenktynes laimėjo vos devynerių, rašo „The Daily Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis vadovėlis naudojamas Šiaurės Korėjos vidurinėse mokyklose bei gimnazijose, Kim Jong-uno revoliucinės veiklos pamokose.

Šiaurės Korėjo vaikai pamokose girdi liaupses ir pagyrimus lyderiui, mokosi jo biografiją, kurioje įterpta ir dalykų, kurie panašesni į lakios fantazijos vaisius, nei į realybę. Mokiniams aiškinama,kad Kim Jong-unasvairavo jau būdamas trejų, be to jis kuria nuostabius muzikinius kūrinius ir tapo paveikslus. Kim Jong-un'as, pasirodo, yra ir iš prigimties talentingas buriuotojas.

„Būdamas 9-erių metų kim Jong-unas lenktyniavo su jachtų kompanijos vadovu iš užsienio, kuris tuo metu lankėsi Šiaurės Korėjoje“, – aiškinama knygoje ir priduriama, kad šios lenktynės baigėsi lyderio pergale.

Režimas dabar imasi įvairiausių priemonių įtvirtinti lyderio kultą, nes, kaip manoma, Kim Jong-un'ui vis dar trūksta visuomenės paramos.

„Tokie dalykai mums parodo, kad jo valdymas vis dar nestabilus, – teigia Tokijo universiteto profesorius Toshimitsu Shigemura. – Šiaurės Korėjos lyderis turi rodyti rezultatus, o kol kas jam tai nesisekė. Ne itin daug žmonių gerbia Kim Jong-un'ą, todėl stengiamasi įkalti mažiems vaikams, koks didis ir galingas jų šalies lyderis“.

Panašiai buvo giriamas ir buvęs Šiaurės Korėjos diktatorius, Kim Jong-un'o tėvas Kim Jong-il'as. Pasakota, kad jis ėmė vaikščioti vos trijų savaičių, o pradėjo kalbėti vos aštuonių savaičių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(51)
(-29)

Komentarai (3)