Beprotiškiausios transporto priemonės: nuo ratuotų kokosų iki medinių traukinių (Foto)  (0)

Pasaulis margas, jame pilna beprotiškų dalykų, tačiau šįkart pasakojame apie penkias neįprastas transporto priemones, kuriomis gali tekti pasinaudoti keliaujant po svečias šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lankantis svečiose šalyse viešasis transportas gali tapti tikru iššūkiu. Didmiesčiuose galvą apsuka vos kelioms akimirkoms sustojantys traukiniai, painūs metro labirintai ir transporto priemonės, kurios atrodo ne tik kad juokingai, tačiau kartais net pavojingai.

1. Netilpai į autobusą? Lipk ant stogo

Nusileidę Filipinų sostinėje Maniloje neskubėkite ieškoti taksi. Kelionę į viešbutį paįvairins bei atostogoms skirtus pinigus sutaupys ryškiomis spalvomis išmarginti džipniai „Jeepney“.

Mažesnėje nei autobusas, tačiau didesnėje už visureigį transporto priemonėje telpa tik 16 sėdynių. Jei viduje nebeliko vietos, ar pro siaurus langus skriejantis vaizdas nedžiugina, kartu su vietiniais ropškitės ant triukšmingo automobilio stogo.

2. Velianti plaukus transporto priemonė

Spalvotieji „Tuk-tuk“ automobiliai – ne tik populiariausia Tailando transporto priemonė, bet ir šalies simbolis. Triratė mašina primena nedidelę karietą, tik vietoj žirgo čia burzgia motoras.

Kadangi tiksli kilometro kaina nėra nustatyta, o vairuotojai nevengia pasipelnyti iš skubančių turistų, teks gerokai pasiderėti. Beje, nepamirškite tvirtai įsikibti ir pasiimti šukų – važiuojant durelių neturinčiu automobiliu vėjas tikrai suvels plaukus.

3. Gatvėmis riedantys kokosai

Cigarais ir romu dvelkiančiose Havanos gatvėse nuo ryto iki vakaro zuja kokosiniai taksi. Nedidelė transporto priemonė taip pavadinta neveltui – aptaki forma iš tiesų primena egzotišką vaisių.

Nors pasivažinėjimas trijų ratų automobiliu kainuoja beveik tiek pat, kiek ir įprastu taksi, keliaujant šiuo pasijusite tarsi lenktynininkas – vikriai laviruodamas tarp kitų eismo dalyvių mažylis „kokosas“ greičiu nenusileidžia prabangioms mašinoms.

4. Rogėse svilinant saulei

Nenustebkite, jei keliaujant į tropinio klimato Madeiros salą ten jau lankęsi draugai rekomenduos pasivažinėti rogėmis. Tiesa, čia jos slysta ne sniegu, o asfaltu – neįprastą transporto priemonę iš nugaros stumia baltais rūbais ir šiaudinėmis skrybėlėmis pasipuošę vietos gyventojai.

Anksčiau medinės rogutės buvo būtinos leidžiantis nuo kalnų į Funšalio miestą. Dabar jos tapo puikiu įrankiu tiems, kurie nori žiemos pramogomis džiaugtis net ir kepinant saulei.

5. Traukinys be garvežio ir stogo

Lankotės Kambodžoje ir norite pažinti šalį kaip penkis savo pirštus? Leiskitės į kelionę bambukiniu traukiniu. Iš tvirtų medžių suręsti vagonai neturi stogo ar sienų, tad važiuodami juose ne tik iš arti pamatysite gamtą, bet ir įdegsite greičiau nei gulėdami paplūdimyje.

Elektra varoma transporto priemonė išvysto vos 40 km/val. greitį, tad tiks tik tiems, kurie neskuba grįžti namo. Būtinai tvirtai įsikibkite!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(33)
(2)
(31)

Komentarai (0)