Lietuviai užsieniečių akimis: pasimokykit parkuoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lizunas 2015-03-18 09:50
Nežinau kaip yra, ar staigiai žmonės pamiršta apie išmoktą parkavimą, be kurio neišlaikytų egzaminų, ar gavus teises jiems visiškai nusišvilpti. Ką pastebėjau, tai kad belekaip parkuoja jaunos merginos, su apynaujėmis mašinomis, toliau pensininkai.
Pumper 2015-03-18 10:15
Nieko ten labai jau ir neišmoko nei kursų metu, nei egzamino, nes tereikia išmokti pastatyti auto 2-3 skirtingais būdais toj pačios aikštelėj ir visada tom pačiom sąlygom, todėl realiam gyvenime įgytos žinios nelabai jau ir pritaikomos. Su naujais pakeitimas, kad egzamino metu reikės parkuotis tikrose aikštelėse, o ne Regitroj palei mintimai iškaltus stulpelius, gal ir pagerės situacija.
FtBall 2015-03-18 10:28
Pritariu. Egzaminui išlaikyt net į veidrodėlius nebūtina žiūrėt - viskas pasiskaičiuoja pagal stulpelių pozicijas.
Nukainotas 2015-03-18 10:47
Netrūksta tokių, kurie lyg ir stengiasi laikytis taisyklių, bet elgiasi kaip idiotai dėl savo nepatirties / nemąstymo. Pavyzdys - visa automobilių eilė laukia prie sankryžos, kol užsidegs trumpai deganti žalia rodyklė į kairę. Ir kai žalia užsidega, koks nors proto bokštas sugalvoja sustoti ir praleisti iš priešingos juostos laukusį ir norintį įsukti į kokį nors kiemą automobilį. Ir dažnai tas automobilis pradeda įsukinėti ir sustoja, užblokuodamas visą eilę laukiančių pasukimo į kairę, nes pirma juosta važiuojantys neleidžia galutinai pravažiuoti į tą kiemą. Rezultatas - per žalią į kairę pasuko tik 2-3 automobiliai, visa eilė beveik nepajudėjo ir sukelta pavojinga situacija, kai kažkas bando kirsti per žalią skubančių pralėkti automobilių juostas. Žmogus, sustojęs praleisti tiesiog norėjo padaryti gerą darbą, bet padarė blogai. Jam reikėjo nepraleidinėti, o greičiau važiuoti per žalią, o tą, norintį įsukti į kiemą būtų praleidę tie, kurie jau stotų užsidegus raudonai. Dar nervuoja, kai susidaro kamštis ir jau užsidega geltona, bet dar 1-2 auto įlenda ir sustoja kamščio gale vidury sankryžos, tada per žalią niekas nebegali kirst sankryžos. Nu lopai paskutiniai. Bet kartais ir malonu, kad pastebėję rodomą posukį, praleidžia persirikiuoti ir panašiai, tada ir pačiam kyla noras elgtis maloniai.
BadAmigo 2015-03-18 10:55
Šiaip žiūrint situacija pas mus keliuose tikrai labai pasikeitė (vairuotojų mandagumo prasme). Aišku didesniuose miestuose (Vilniuj, tarkim) yra daugiau problemų nei mažesniuose (sakykim, Marijampolėj), bet apskritai paėmus jau nebesam laukiniai Rytai.
Arns 2015-03-18 11:09
Berods jau keli metai net į biudžetinius ford dedami parkavimosi asistentai, tik laiko klausimas kada išnyks poreikis pasistatyti pačiam automobilį. Tai tikrai nėra pačios sudėtingiausios technologijos.
immortallt 2015-03-18 11:13
Žiūrint pagal tai, kiek žmonių mašiną pasitato atbulom ir įvaro priekiu, tai kažkaip neatrodo, kad labai jau gerai vakaruose žmonės parkuojasi. Aišku, nesugebančių parkuotis pas mus irgi daug. Kai sukinėjasi aikštelėje, kur vietos daug. Tiesa, su mechanine ir aš daug sunkiau parkuojuosi, ypač kai yra įkalnės/nuokalnės ir atstumai maži.
Simplicity 2015-03-18 12:33
Patikėk, esat... Tik patys to nepastebit. Grįžus iš Airijos reikia poros dienų adaptacijos programą praeit, nes daugelis vairuotojų nardo tarp eilių, pėstieji kaip arkliai puola į perėjas, o lenkimai užmiesčio kelių įkalnėse ir per ištisines— tikrai ne retas reiškinys. Žinoma, jei lyginsi su vaizdais iš rusų registratorių, tai situacija keliuose kiek geresnė, bet vis tiek pakankamai baisi. p.s. Kalbant apie automobilių statymą, tai viskas yra normaliai. Prancūzei gal ir keisti tie tarpai tarp automobilių, bet bent jau nereikia išsistumdyti, jei nori iš savo stovėjimo vietos išvažiuot. (Monmartre savo akimis mačiau kaip Passat'o vairuotojas išsistumdė automobilius, kad pasidarytų sau vietos išvažiavimui. Proceso metu suskilo iš galo stovėjusio automobilio buferis, bet ten jie pas kas antrą automobilį jau skilę perskilę. )
1337 2015-03-18 16:43
Vienintelis dalykas prie kurio tenka priprast grįžus iš Airijos, tai ant kiekvieno kampo stovintys ir tik ir ieškantys prie ko prisi....t kelių mentai (kažkaip vadint pareigūnais dar nesiverčia liežuvis) Daugiau akivaizdžių skirtumų nuoširdžiai nematau, ir tiesą sakant niekada nemačiau. Viskas su tais lietuviškais vairuotojais gerai, mažiau čia saviplaka užsiminėt reikia Čia apklausti užsieniečiai tą ir patvirtino
mimifef 2015-03-19 01:28
Visiskai nesutinku, vien del to, kad apklaustu saliu atstovai (isskyrus Belgija) visiskai nepasizymi gerais vairavimo igudziais. O lietuviams iki saugaus vairavimo (apie mandaguma kelyje isvis tyliu) tiek pat toli, kaip ''Mars One'' misijos igyvendinimui..