Baisiausias vyro košmaras: dėl ko gali tekti amputuoti penį  (1)

54 m. amerikiečiui teko patirti tai, ką dauguma vyrų bijotų susapnuoti net baisiausiame košmare – jam buvo amputuotas penis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teko padaryti dėl retos formos kraujo užkrėtimo, dėl kurio oda pajuodo ir jos audiniai žuvo. Ligoninėje vyrą apžiūrėję gydytojai ant jo kojų, sėdmenų, šlaunų ir varpos rado gangrenuojančius pakitimus. Pažeistos vietos buvo pajuodusios ir padengtos išdžiūvusia, negyva oda. Skausmas buvo toks stiprus, jog reikėjo labai stiprių nuskausminamųjų, rašo „Daily Mail“. Vyrą Naujojo Džersio Cooper medicinos centre gydęs dr. Edmondas Sarkis paaiškino, kad vyrui buvo išsivysčiusi nekrozė – kai oda negrįžtamai žūsta ir nunyksta. „Pažeidimai atrodė baisiai, buvo violetinės ir juodos spalvos. Jo šlaunų, nugaros apatinės dalies ir netgi penio audiniai buvo žuvę, o tai yra retas atvejis. Anksčiau nesu matęs tokio masto pažeidimų“, – pasakojo gydytojas. Vyrui buvo skirti antibiotikai, gydytojai ėmė ieškoti jo būklės priežasties. Ligos istorija parodė, kad vyras anksčiau sirgo inkstų liga, ir jam buvo atlikta peritoninė dializė. Tai tokia dializės forma, kuomet pilvo apatinėje dalyje įstatomas kateteris, kad pacientas galėtų gydytis namuose, užuot nuolat vykęs į ligoninę. Taip pat vyras kentė nuo prieširdžių virpėjimo – ši būklė sukelia nereguliarų ir nenormaliai greitą širdies ritmą. Būklei gydyti jam buvo skirtas kraują skystinantis vaistas varfarinas. Pradžioje kraujo užkrėtimo šaltinis buvo neaiškus, bet vėliau nustatyta kalcifilaksija – reta ir labai rimta liga, kuomet kalcis kaupiasi smulkiosiose riebalinių ir odos audinių kraujagyslėse. Inkstų ligos ir varafino vartojimas yra kalcifilaksijos rizikos veiksniai. Ji paprastai nustatoma pacientams, sergantiems inkstų ligomis, kai inkstai nustoja filtruoti iš kraujo toksinus ir kalcis ima kauptis arterijose. Kraujagysles užkemša kraujo krešuliai, dėl to formuojasi juodi skausmingi nekrotiniai pakitimai.

Nustačius diagnozę, vyrui buvo skubiai atlikta operacija – per keturias valandas trukusią procedūrą jam buvo pašalinta penio galvutė.

„Chirurgai pašalino visus nekrotinius, negyvus audinius, kol priėjo prie normalių audinių, – pasakojo E.Sarkis.– Kalcifilaksija yra reta liga, penio nekrozė – dar retesnė“, – aiškino gydytojas.

Taip pat vyrui buvo įstatytas kateteris, kad jis galėtų šlapintis. Pasak medikų, jo organas turėjo visiškai funkcionuoti. Deja, galiausiai istorija baigėsi tragiškai. Netrukus nelaimėlis susirgo plaučių uždegimu ir vėl buvo paguldytas į ligoninę, kur netrukus nuo infekcijos mirė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(35)
(13)
(22)

Komentarai (1)